ETSO Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan, ilçeye kurulması planlanan Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesindeki son durumu anlatmak, bu konuda ortak ve destek olmalarını istemek amacıyla Kırmızı Et Üreticileri Birliği'ne üye besicilerle bir araya geldi.
ETSO konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Erdoğan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin de projeye dahil olması gerektiğini söyledi.
“Konuya sadece Elbistan değil bir bölge meselesi olarak bakıyoruz” diyen Erdoğan, “Bu konudaki çıkış noktamız, en verimli tarım arazilerinin besi ahırı yapımında kullanılması. Ahır yapılan araziler yok olup gidiyor. Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve TKDK'nın sunduğu hibe ve teşviklerden mevcut ahırların yararlanma imkanı yok. Maliyeti en aza düşürme noktasında mevcut teknolojilerden yaralanma imkanı da yok. Bölgemizdeki mevcut durumu incelediğimizde Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını ihtiyaç olarak gördük. Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni oluşturma ve müteşebbis heyetini kurma yetkisi tamamen Ticaret ve Sanayi Odaları'ndadır. Müteşebbis heyetinin oluşumunda yüzde 6'nın altına düşmemek kaydıyla bölgedeki kurum ve kuruluşlar ortak olabilir. Bize şimdiye kadar olumsuz bir yansıma olmadı. Bizim için esas olan bu işle iştigal eden siz müteşebbislersiniz. Bu işin temel noktası, başlangıç noktası ve sürdürebilecek kişiler besicilerimizdir. Biz, Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin bu kuruluşun içerisinde olmasını istiyoruz. Ziraat Odası, Valilik, Büyükşehir Belediyesi bu işin içerisinde olacak. Elbistan Belediyesi ile görüşemedik o yüzden kararlarını henüz bilmiyoruz. Biz iyi bir şey yapmak istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemize kalıcı bir hizmet getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Müstakil olarak yapılacak ahırların resmi prosedürlerinin fazla ve uzun süre aldığını kaydeden ETSO Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan, şöyle devam etti: 
“Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulduğu zaman ruhsatınızı, suyunuzu, elektriğinizi organize sanayi müdüründen alacaksınız. Bizim hedefimiz büyük. Biz bakanlıkla bu konuyu bir yıldır görüşüyoruz. Mezbahası, yem fabrikası içerisinde olan, maliyeti en aza düşürecek ekipmanlar, ham hayvan ithali gibi konularda öncelik ve avantaj sağlayacak bir bölgeye sahip olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yer için 3 ayrı öneride bulunacağız. Birincisi Doğan-Evcihüyük-Küçükyapak üçgeninde kalan bölge, ikinci olarak Küçükyapalak-Evcihüyük-Büyükyapalak arasında kalan bölge ve son olarak da Demircilik Mahallesi'ndeki alanı önereceğiz. Ancak biz Doğan-Evcihüyük-Küçükyapak üçgeninde Kızılseher Dağı'nın güney yamacındaki bölgeyi önerdik. Buranın konumu çok uygun ve ideal bir yer olduğuna inanıyoruz.” 
Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulma aşamasında olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Biz şuanda gerekli müracaatlarımızı yaptık ve kurma aşamasındayız. Ortaklarımızı belirleyemedik. Sembolik de olsa yüzde 6 oranında ortak olmanızı bekliyoruz. Mesele memleket meselesi. Mesele, memleketin ekonomik meselesi. Biz, Elbistan etinin bir marka olduğuna inanıyoruz. Elbistan etinin turistik bölgelerde arandığını da biliyor. Biz Elbistan etinin marka değerini daha ileriye taşımak istiyoruz. Elbistan besicisinin ve etinin bölgeye sağlayacağı katma değeri ve istihdam getirisini de biliyoruz. Hayvan sayısı olarak, modern besi ahırı sayısı olarak Elbistan'ı ileriye taşımak istiyoruz. Sakın bundan kaygı duymayın. Kaygı duyulacak hiçbir şey yok. Bizleri teşvik edin. Biz 7 bin dönümlük alanı kaç etapta yapacağımızı ileride belirleyeceğiz. Bu fikri de sizler belirleyeceksiniz” ifadelerini kullandı.
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Elbistan Temsilcisi Bedir Ergüç ise, birliğe üye besicilerle yaptığı görüşmenin ardından kurulması planlanan Elbistan Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yüzde 10 oranında ortak olma kararı aldıklarını açıkladı.