Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre, hava kirliliğinde Türkiye genelinde 106 merkez arasında 12'inci sırada gösterilen Elbistan ilçesinde, sivil toplum kuruluşları hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara maske dağıttı.

Türk Büro-Sen Temsilciliği tarafından "Temiz bir nefes, temiz bir hava için zoraki maske" kampanyası kapsamında, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda vatandaşlara maske dağıtılarak, ilçedeki hava kirliliğine dikkat çektiler.

Sendika temsilcisi Fatih Özcan, yaptığı açıklamada, hava kirliliğinin Elbistan'ın her yerinde hissedilir boyutta olduğunu, buna dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Hava kirliliğini kaliteli yakıtın tüketilmemesine bağlayan Özcan, şunları kaydetti:

"Etkinliğimiz tek amacı hava kirliliğine dikkat çekmek için düzenlenmiştir. Elbistan'da hava kirliliği insan yaşamını olumsuz etkiler seviyeleri aşmış, hava kirliliği sıralamasında 106 merkez arasında 12. sırada yer almaktadır. Şuan nefes almada zorlanıyoruz. 

Artık akşamdan sonra insanların sokağa çıkması mümkün değil. Gerçekten insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz yönde etkilemektedir. Kanser vakalarının ilçemizdeki sayısı ülkemizde ilklerde yer almaktadır. Bu hastalığın yegane kaynağı kirli hava, kül ve kömür atıklarının solunmasından kaynaklanmaktadır."

Hava kirliliğine çözümün soba ve kalorifer denetimi ile doğalgaz getirilerek olacağına işaret eden Özcan, etkinliğin hava kirliliğine bir nebze dikkat çekmesini umduklarını sözlerine ekledi.