Elbistan ilçesinde hububat hasadının yapıldığı bölgeye ikinci ürün olarak karnabahar ekimi yapıldı.

Sebze yetiştiriciliği yapan Durdu Mehmet Dağlıoğlu, buğday hasadı yapıldıktan sonra boş kalan alana ikinci ürün olarak karnabahar ekimi yaptı.

Dağlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hububat hasadı sonrası boş arazileri ikinci ürün olarak karnabahar değerlendirdiklerini söyledi.

Karnabahara taleplerin çok fazla olduğunu ifade eden Dağlıoğlu, şunları kaydetti: "Elbistan'da yetişen karnabaharları Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş'a gönderiyoruz. Sebze yetiştiriciliği yapmak isteyenlere tavsiyede ediyoruz. 10 dönümlük alana ikinci ürün olarak karnabahar ekimini yaptık. Bu ürüne yıl boyu emek vermiyorsunuz. 90 günlük süre içerisinde ekimi ve hasadı yapılabiliyor. Dönüme 4 ton ürün elde edebiliyorsunuz" dedi.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut ise ilçede tarımın daha verimli yapılması için her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Elbistan ovasında bu yıl hububat anlamında bolluk yaşandığını vurgulayan Bulut, "Sadece hububatta değil sebze ve meyvede de ilçemizde bolluk yaşansın istiyoruz. Özellikle çiftçilerimizin sebze ve meyve yetiştiriciliğine yönelmelerini istiyorum" ifadesini kullandı.

Elbistan ovasında verimli ve sulu tarım imkanı bulunduğuna dikkati çeken Bulut, hububat ekiminden elde edilen gelirin sebze yetiştiriciliğinden bir ayda kazanmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Bulut, çiftçileri hububatın yanında özellikle sebze yetiştiriciliği de yapmalarını tavsiye etti.