Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, Elbistan ovasında 150-200 dekarlık alanda patates ekimi yapıldığını belirterek, alternatif ürün olarak patatesin ekim sahasının artması gerektiğini söyledi.

Bulut, yaptığı açıklamada, ayçiçeği, hububat ve şeker pancarı ekimi yapan çiftçilerin dönüşümlü olarak patates ekimi de yapması gerektiğini belirtti.

Elbistan'ın verimli topraklarında yetiştirilen ürünlerin kalite yönünden de birinci sınıf olduğunu dile getiren Bulut, şunları kaydetti: "Çiftçi genel anlamda şeker pancarı, ayçiçeği ve hububat yetiştiriyor. Bizim amacımız çiftçinin arazisinde değişimli olarak ürün yetiştirmesidir. Bunun için mücadele veriyoruz. Bu durum toprak sağlığı açısından da önemlidir. Birkaç yıl aynı bölgeye aynı ürün ekimi yapıldığında hastalık oluyor. Bu nedenle biz çiftçilerimizin değişik ürünlere yönelmesini istiyoruz. Bunun için de şeker pancarı, ayçiçeği ve hububat ekimi yapılan alanlara dönüşümlü olarak patates ekimi yapılması istiyoruz" dedi.

Hasankendi köyünde 20 dönümlük alanda patates yetiştiriciliği yaptığını belirten Musa Tanrıverdi ise 5 yıldır değişik bölgelere kışlık patates ekimi yaptığını ifade etti.

Dönüme 4 ton ürün elde ettiklerini kaydeden Tanrıverdi, "Patatesi'in şuan kilosu 1 TL'dir. Değişik bölgelerden tüccarlar ilçemize geliyor. Dış pazara ürün göndermeyi düşünmüyoruz.  Tadı ve kalitesi çok iyi olan bu ürünleri bölge insanımıza satmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.