Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, "Elbistan için taş üstüne taş koyanın, hayırlı işler yapan ve memleketimize güzel projeler kazandıranların her zaman yanındayız" dedi.

Akkoyun, kaymakamlık toplantı salonunda, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulanan projeleri anlattı.

"Okul bahçem oyun bahçem" , "Doküman donanım SODES'ten, kültür ve gençlik evi bizden" projelerinin hazırlandığını belirten Akkoyun, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) ekibinin kaymakamlık ve diğer kurumların rutin özelliklerinin dışında bölgeye kaynak aktarılması noktasında fedakarlık yaptığını söyledi.

SODES projeler için ayrılan rakamların önemini vurgulayan Akkoyun, şunları kaydetti: "Özellikle hazırlanan projelerde, materyal ve malzeme alımı dışında bilinçlendirme projeleri hazırlanıyor. Toplumumuzda dezavantajlı dediğimiz engelli vatandaşlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı ve öğrencilerimizi ilgilendiren projeler yapılıyor.  Bu tip projeler dezavantajlı vatandaşlarımızın hayatlarını daha çok rahatlatmak, kolaylaştırmak ve yaşamış oldukları sıkıntıları bir nebze olsun hafifletme noktasında ciddi katkılar sağlıyor."

Projeler için sağlanan kaynakların, rutin ve genel bütçeden kaynak aktarılamayan hizmetlerdeki boşluğu doldurduğunu dile getiren Akkoyun, "Elbistan için taş üstüne taş koyanın, hayırlı işler yapan ve memleketimize güzel projeler kazandıranların her zaman yanındayız" dedi.

Akkoyun, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Avrupa Birliği (AB)  ve ulusal kaynaklardan sağlanan finansman için proje hazırlanması gerektiğini, projelerin kabulünde ise bu kaynakların önemli bir gelir olacağını sözlerin ekledi.

Kaymakamlık AR-GE Birimi Sorumlusu Özgür Cerit ise hazırlanan projeler hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Şube Müdürü Faik Türk ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü Şefi Hasan Güneş katıldı.