Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taban kurtlarına, şeker pancarı, ayçiçeği ve mısır ekili tarım arazilerinde sıklıkla görülebildiğini söyledi.
Bu yıl kuraklık ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden fazla olması nedeniyle taban kurdu sayısının oldukça arttığını ifade eden Bulut, "Bu zararlı ile mücadele yöntemi maliyetlidir. Tarlayı sulamak ve zirai ilaçlama yapmak zorundasınız. Çiftçilerin taban kurduna dikkat etmesi ve fazla zaman geçirmeden mücadele etmesi gerekmektedir. Geç kalındığında üründe ciddi kayıplara neden olabilmektedir." diye konuştu.

Alembey mahallesinde 30 yıldır çiftçilik yapan Adem Kancı ise şeker pancarı üreticisinin bu yıl başının taban kurduyla dertte olduğunu belirtti.

Şeker pancarı ekili arazilerde taban kurdu görüldüğünü ancak bu kadar çok olmadığına dikkat çeken Kancı, su azlığı kimine göre kuraklık nedeniyle bu sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Kancı, bu zararlı haşerenin ürünlere ciddi anlamda zarar verdiğini, mücadelenin de çiftçiye yüklü maliyet getirdiğini sözlerine ekledi.