Elektrik-elektronik sektörü 2014 ‘te 12 milyar 390 milyon dolar tutarında ihracat yaptı. Sektör ihracatında en büyük pay 3 milyar 596 milyon dolar ile elektronik ürün grubunundu. Onun ardından 3 milyar 511 milyon dolar ile beyaz eşya; 3 milyar 103 milyon dolar ile elektrik ve elektrik üretim dağıtım ekipmanları; 2 milyar 178 milyon dolar ile kablo geldi.


En çok satış yapılan ilk üç ülke İngiltere, Almanya ve Irak oldu. Bu ülkeleri Fransa, Türkmenistan, İtalya, Azerbaycan-Nahcivan, İspanya, Rusya ve Polonya takip etti. İhracatta Türki Cumhuriyetler ve Avrupa ülkeleri önemini korumaya devam etti. ABD’ye de satışlar yüzde 49 oranında arttı. Bu ülkeye geçen sene 174 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, belirsizliklerle dolu güç bir seneyi geride bıraktıklarını vurguladı. Ebiçlioğlu, şunları ifade etti:

“Çevre ülkelerde tüm olumsuzluklara rağmen 2014’te alt sektörlerimizde önemli faaliyetler yaptık ve yeni bölgelere ağırlık verdik. İhracat ağımızı arttırmak için son senelerde yürüttüğümüz faaliyetlere 2015’te Etiyopya - Sudan, Kamboçya - Laos - Myanmar, Venezuela - Panama ve İsveç - Norveç’e ticaret heyetleri ile devam etmeyi planlıyoruz.”