Türk Enerji Sen Doğu Anadolu Şube Başkanı Ahmet Çağlaroğlu, 31 Mart günü Türkiye'yi karanlığa gömen elektrik kesintisinin nedeninin,TEİAŞ'ta yapılan siyasi atamalar ile taşeron uygulama olduğunu söyledi.

Önceki gün Türkiye tarihin en karanlık günlerinden birisi yaşamış ve saatler süren elektrik kesintisi ülke genelinde hayatı felce uğratmıştı. Türk Enerji Sen Bölge Şube Başkanı Çağlaroğlu, sendika binasında düzenledği basın toplantısında, elektrik kesintisinin müsebbininin hükümet olduğunu ifade etti. Çağlaroğlu, elektrik kesintisinin ardından Enerji Bakanı'nın kesintinin kaynağını ortaya net koyamamasını skandal olarak yorumladı. Çağlaroğlu, yaşanan kesinti ile birlikte ülkede ekonomik olarak telafisi güç maddi kayıpların yaşandığını dile getirdi. Ülkenin karanlığa gömülmesinin nedeninin siyasiler olduğuna dikkat çeken Ahmet Çağlaroğlu,"Ülkemizde maalesef karanlık bir dönem yaşanmıştır. Metrolarda yolcular mahsur kalmış, trafik ışıkları çalışmamış, büyük sanayi kuruluşlarında milyonlarca liralık üretim kaybı yaşanmış, kısacası Türkiye’de hayat felç olmuştur. Elektrik kesintisinin üzerinden iki günlük süre geçmesine rağmen yetkililerden halen kesintinin neden kaynaklandığını ortaya koyan net bir açıklama gelmemiştir.
Basına açıklama yapmak için fırsat kollayan siyasetçilerimizin sus pus olmaları dikkate şayandır. Aynı zamanda da problemin nereden kaynaklandığının en büyük göstergesidir. Türkiye’nin karanlığa gömülmesinin müsebbibi siyasilerin TEİAŞ’a yaptığı liyakatsiz atamalar ve son yıllarda artan taşeron uygulamalarıdır. Son yılarda TEİAŞ’ da görev yapan yetişmiş teknik elamanlar bir bir görevden alınmış bunların yerine siyasetçilere yakın ve liyakatsiz personel yetkili makamlara atanmıştır. Atamalarda liyakat ve başarı ilkelerinin yerine bir sendikaya üye olma esası aranmıştır.
TEİAŞ gibi çok önemli bir kurumun işletmeciliğinin özel sektör marifetiyle yapılamayacağı gün gibi aşikâr iken gözünü özelleştirme hırsı bürümüş hükümet, son yıllarda kurumun Trafo merkezlerindeki işlerin tamamına yakınını hizmet alımı şeklinde temin etmeye başlamıştır.İhale sonucu belirli firmalar aracılığı ile düşük ücret karşılığı hizmet alımı şeklinde görev yapan teknik elemanların böyle önemli ve stratejik alanlarda çalıştırılmasının ne kadar doğru olduğunu halkımız maalesef tecrübe ederek görmüştür.Bu elektrik kesintisi ülkeyi yönetenlere ders olmalıdır.
Hükümet özelleştirme ve taşeronlaşma politikasını yeniden gözden geçirmeli, stratejik önemi olan enerji sektöründe hizmet veren kurumlara yapılan atamalarda sendika üyeliği yerine başarı ve liyakat gibi objektif kriterleri esas almalıdır." dedi.