Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Enerji verimliliği yüksek beyaz eşya ürünlerimizle Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon hanede yer almamız hane başına yüzde 30 elektrik tasarrufu sağlayacak. 20 milyon hanenin beyaz eşyalarının Vestellenmesiyle Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin de yüzde 12 oranında azaltacağız.”” dedi.

Erdoğan, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Turhan, enerji verimliliği yüksek dayanıklı tüketim ürünleri kullanımının önemine değindi. Vestel’in pazara sunduğu enerji verimliliği yüksek ürünlerle, enerji tüketimini 10 yıl öncesine göre yüzde 60, su tüketimini ise yüzde 65 oranında azalttığını vurgulayan n Erdoğan şunları ifade etti:

“Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek doğa dostu ve yüksek tasarruf sağlayan ürünler ortaya koymak için çalışıyoruz. Klimadan buzdolabına, çamaşır makinesinden LED Aydınlatmaya kadar bütün ürün gruplarımızda enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Piyasaya sunduğumuzu enerji verimliliği yüksek beyaz eşya ürünlerimizle Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon hanede yer almamız hane başına yüzde 30 elektrik tasarrufu sağlayacak. 20 milyon hanenin beyaz eşyalarının Vestellenmesiyle Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin de yüzde 12 oranında azaltacağız.”



Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürerek çevre dostu ve yüksek tasarruflu ürünler ortaya koymak için çalıştıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

“Vestel, beyaz eşya alanındaki teknolojik birikimiyle geliştirdiği enerji tasarrufu rekortmeni ürünlerini tüketicilere sundu. Vestel’in bu yıl piyasaya sürdüğü bulaşık makinesi Vestel Ekomaks ve Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesi sunduğu enerji verimliliği ile Alman Elektrik, Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Kurumu’ndan VDE onayı almaya hak kazandı.”


Enerji Verimliliği Haftası kapsamında 14-17 Ocak tarihleri arasında WOW Convention Center’da düzenlenen 6. Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı’na katılan Vestel, enerji verimliliğinde dünya rekortmen ürünleri Vestel Ekomaks bulaşık makinesi ve Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesi ile öne çıkıyor.


Vestel Ekomoks, Eco 50 Derece Programı’nda 14 kişilik bulaşığı A+++ ürünlere oranla yüzde 20 daha az enerji ve 9 litre su tüketimiyle, Eco 5,5 Litre Programı’nda ise 14 kişilik bulaşığı yalnızca 5,5 litre su tüketimiyle yıkıyor. Ayrıca akıllı sepet tasarımı ve 3. sepeti ile kullanıcılarına 14 kişilik bulaşığı tek seferde yıkama olanağı sunuyor.


Pyrojet de yıkama esnasında aldığı suyu kısa sürede arzu edilen sıcaklığa ulaştırıp duşlama yöntemi ile doğrudan çamaşırlarla buluşturarak su ve elektrik tüketiminde gözle görülür düşüş sağlıyor.