Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait hidroelektrik santrallerinin özelleştirileceğini duyurdu.

Buna göre; Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Karacaören 1 ve Karacaören 2 Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar, Kepez 2 ve Manavgat Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar, Fethiye Hidroelektrik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar, Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar, Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazlar, ‘İşletme Hakkının Verilmesi’ yöntemi ile ayrı ayrı gruplar halinde özelleştirileceği bildirildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ihalelerin, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirileceğini, İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihalelerin, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabileceğini açıkladı.

Şartnameye göre; ihale konusu gruplardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla grup için de teklif verilebilecek. Grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif verilemeyecek. Verilen teklif herhangi bir şartı içermiyor. Birden fazla grup için teklif verilmesi halinde bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek.

İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek, gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu Ortak Girişim Grubunda üye olarak yer alabilecek. İhalelere katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesi’nin imzalanması, ilgili ihaleler hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanının alınması ve ön yeterlilik kriterlerinin karşılanması zorunlu. Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alması yeterli olmakla birlikte, Ortak Girişim Grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekiyor.

İhale konusu gruplar hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alacak tüzel kişi ve Ortak Girişim Grubunun, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanını İdare’den “Alındı Belgesi” karşılığında temin edebilmeleri için; İdare’nin aşağıdaki adresinden ya da www.oib.gov.tr web adresinden temin edilebilecek Gizlilik Taahhütnamesi’ni imzalayarak (tüzel kişi ve Ortak Girişim Grubu üyelerini temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından imzalanacak) İdare’ye teslim etmeleri istendi.

İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli olarak 15.000- (Onbeşbin) TL’nin İdare’nin ilgili bankalara yatırıldığına dair banka İdare’ye teslim etmeleri talep edildi. Her ne surette olursa olsun, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı almak için ödenmiş tutarların iade edilmeyeceğine dikkat çekildi.