Tüm Türkiye'de yaşanan elektrik kesintisi sanayi kenti Gaziantep'de organize sanayi bölgelerini olumsuz etkiledi. Türkiye'nin tükettiği enerjinin yüzde 5,5’ini organize sanayi bölgesinde kullandıkları bilgisini veren Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, fabrikaların durduğunu ve işçilerin çalışamadığını açıkladı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, elektriğin sanayici için kan gibi değerli olduğunu belirterek, “Bu çağda elektrik insanların damarındaki kan gibi. Bu tan dolaşımı durduğunda bütün sistem otomatik olarak duruyor. Bizim organize sanayi bölgemizde enerji yoğun bölge. Türkiye’nin sanayide tükettiği enerjinin yüzde 5,5’ini organizemizde tüketiyoruz. Sabah 10.36’dan bu yana elektrikler gitti. Ama biz yavaş yavaş elektrik vermeye başladık. Şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı. Bunun sebebi akşama kadar herhalde belli olur. Çok çeşitli söylentiler var ama o söylentileri dile getirmek yanlış. Fabrikalar durdu, işçiler durdu. Herkes elektriğin gelmesini bekledi.” dedi.

Elektrik kesintisi sebebiyle işçiler de bugün sabahtan beri çalışamadıklarını dile getirdi. Makinelerinin başında elektriğin gelmesini beklediklerini söyleyen işçiler, uzun süre elektrik gelmemesi üzerine temizlik yaptıklarını kaydetti. Sabah işe geldiğini söyleyen Arif Doğan isimi işçi, “Sabah 10.30’dan beridir elektrikler yok. Sebebini de bilmiyoruz. Ülke genelinde elektrikler gitmiş. Bizde çalışamadık, makinelerin başında elektriğin gelmesini bekledik.” diye konuştu. Elektrikler olmadığı için çalışamadıklarını dile getiren Kemal Öztutan isimli başka bir işçi ise elektrik olmadığı için temizlik yaptıklarını söyledi.