Yüksek maliyeti, uzun mesafe kat etme sıkıntısı ve şarj etme istasyonlarının yaygın olmamasından ötürü elektrikli araçlar tüketicilerin ilgilisini çekmiyor. Elektrikli araç ve motor parçalarını tasarlayan Tesla Motors şirketi giderleri azaltan ve arabanın uzun mesafe kat etmesini sağlayan yeni teknolojisi sayesinde bu konuda sektöre öncülük etmeye çalışıyor. 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda (IAA) Audi, Porsche ve Thunder Power gibi şirketler de elektrikli araç konseptlerini tanıtarak Tesla'ya rakip olmaya hazırlanıyor.

15 DAKİKADA ŞARJ OLACAK

Tesla'ya en büyük rakip, Porsche'nin olacağı öngörülüyor. Porsche, IAA'da dört koltuklu ve 600 beygir gücünde Mission E elektrikli araç konseptini tanıttı. 800 Voltluk elektrik sisteme sahip olan Mission E'nin bataryası sadece 15 dakikada yüzde 80 kapasitesine çıkıyor. Bununla araba, 500 km yol kat edebilecek. Mission E, aynı zaman 3,2 saniyede saatte 100 km hızına rahatlıkla ulaşabiliyor.

AUDİ E-TRON QUATTRO SERİ ÜRETİLECEK

Audi ise IAA'nın elektrikli araçlarda öne çıkan E-tron quattro modelini görücüye çıkardı. Tamamen elektrikle çalışacak otomobilin seri üretimi 2018 yılında başlayacak. Porsche'de olduğu gibi bir şarj edilmesiyle araç 500 km mesafe alabilecek. Araç ayrıca güneş enerjisiyle de sarj edilebilecek. Pilot sürücü teknolojisiyle donatılmış bir şekilde üretilecek olan araba, 370 kW gücünde üç elektrik motora sahip olacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇ PİYASASINA TAİWAN ŞİRKETİ DE GİRİYOR
Taiwan şirketi Thunder Power da Tesla'ya rakip olmak istiyor. 230kW veya 320 kW güç yapılandırma seçenekleriyle Thunder Power Sedan tam şarjda 650km veya 30 dakikalık şarjda 300 km mesafe kat edebilecek. 320 kW'lık sürümü 5 saniyede saatte 100 km hızına ulaşırken, saatte en fazla 250 km hız yapabiliyor. Teknoloji tecrübelerini, Avrupa'nın dizaynı ve mühendisliğiyle birleştiren şirket, arabaları 2017 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor.