Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdülaziz Aydın yaptığı basın toplantısında "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2009 yılından itibaren resmi bayram günü olarak kutlanmaktadır. Bizler Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu Memur- Sen ailesi olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü "Emeğin Kahramanları Maraş’ta" temasıyla bu yıl Kahramanmaraş’ta kutlayacağız." dedi

"Milli birlik ve beraberliğe, kardeşliğe,  saflarımızı sıklaştırmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde Memur-Sen Konfederasyonu Başkanlar kurulu tarafından ilimizin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması için tercih edilmesi tesadüf olmadığı gibi, aynı zamanda şehrimiz adına özel bir tercihtir." diyen Abdülaziz Aydın konuşmasını söyle sürdürdü:

Irkçı emperyalizmin emrindeki Fransız’a ilk siftah mermisinin atılmasıyla başlayan ve takvimlerin Şubat’ın 1920 sini gösterdiği dönemde içerideki işbirlikçi Ermenilerle birlikte perişan edilen Fransızlara karşı kazanılan zafer, nasıl ki dalga dalga Anadolu’nun diğer şehirlerine sıçradıysa; ülkemiz ve coğrafyamız adına zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde kahramanlar kenti Kahramanmaraş’tan birlik ve beraberlik adına, insan hak ve özgürlükleri adına, emek ve alınteri adına verilecek güçlü bir mesaj Anadolu’da ve Uluslararası alanda muhakkak makes bulacaktır.. Ayrıca, İlimizin fikir ve edebiyat dünyasının zirve şehirlerinden biri olmasında katkıları çok büyük olan Yedi Güzel Adamın Maraşlı olması ve Kurucu Genel Başkanımız (Allah CC Ona Rahmet etsin) Mehmet Akif İnan hocamızın yedi güzel adamdan biri olması Memur-Sen’in dokusunda, renginde ve fikri arka planında Kahramanmaraş’ın önemli bir yeri ve anlamı vardır.
 Emeğin kutsallığı ve dayanışmanın hamiyeti.. Hz Peygamberle başlayıp Anadolu insanının yüzyıllardır inancına ve kültürüne sinmiş bizlerin dünyasına ait kavramlar bunlar. Devletin boş bıraktığı alanları dolduran, sosyal riskleri bertaraf eden, toplumların inşasında ve birbirleriyle kaynaşmasını sağlayan iki temel faktör. Kur’an “ iyilik ve takvada yardımlaşmaya çağırır”, ana babaya, “yetimlere, akrabaya düşkünlere, komşuya ve arkadaşa yardımı ve iyilik yapmayı emreder”. Yine Hz. Peygamber işçinin emeğinin karşılığının alın teri kurumadan ödenmesini bizlere çağlar öncesinden emretmesi emeğin kutsallığını en güzel şekilde ifade eder. Yine Hz. Peygamberin  "komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir"  , " Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir" ,"kişi, kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemiyorsa gerçek iman etmiş olamaz" hadisleriyle toplumdaki sosyal güvenlik ve dayanışmaya ne kadar önem verdiğine şahitlik etmiş oluyoruz. Böylece emek ve dayanışmanın toplumsal önemi ve sosyal yapının korunması adına tarih boyunca İslam kardeşliği, aile ve nafaka, zekât ve sadaka, beytülmal, vakıflar ve dernekler, ahilik ve lonca vb. gibi bireyin ya da devletin oluşturduğu müesseseler ortaya çıkmış ve günümüze kadar süregelmiştir.
          
Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen konfederasyonu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Kahramanmaraş'ta, emperyalizme ve tetikçisi terörizme meydan okuyacaktır. 
   
Dünyayı, insanlık katili devletlere karşı ortak hareket etmeye çağıracağız. Öncelikle Büyük Türkiye’nin önünü kapatmak, yolunu tıkamak, hızını kesmek için ırkçı emperyalistler ve siyonistler tarafından desteklenen terör örgütlerini ve onların ağa babalarını lanetleyeceğiz, protesto edeceğiz. Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olmasını engelleyen terör belasından ve terör örgütlerinden kurtuluşun reçetelerini kamuoyuyla paylaşacağız. Karabağ’ı işgal ederek Azeri kardeşlerimizi yurdundan yuvasından eden Ermenistan’ı, Filistin’de kadın, çocuk, yaşlı demeden katliamlarını sürdüren katil devlet İsrail’i, Suriyeli yüz binlerce masumun ölümünden, milyonlarca insanın evsiz barksız kalmasından sorumlu Katil Esat ve rejimi ile suç ortağı Putin’i tel’in edeceğiz. İslam dünyasına ümmet için, mazlumlar için, insanlık için bir olun, birlik olun çağrısı yapacağız. İnsanlığı bu katillere ve canilere karşı ortak hareket etmeye davet edeceğiz.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başta olmak üzere tüm eylem ve etkinliklerde bazı marjinal gruplar emek örgütünü ve üyelerini anarşizm ve Vandalizm’in kucağına itiyor. Maalesef, kimi emek örgütleri de bu Vandallara karşı tedbir almıyor, almadıkları gibi bu illegal grupların hareketlerine göz yumuyor hatta alan açıyorlar. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının terörle arasına mesafe koyamayan, onların propagandasını yapmaktan imtina etmeyen kuruluşların tekelinde olmadığını halkımıza göstereceğiz. 
   
Güçlü memur için tam güvenceli istihdam istiyoruz
 
 Memur-Sen olarak, iş güvencesinin kırmızı çizgimiz olduğunu sürekli söyleye geldik. Bu kararlılığımız artarak devam ediyor.  Bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının ana gündemlerinde biri  güvenceli istihdam olacak.  Asgari ücrete yüzde 30’lara varan artışı olumlu buluyoruz. Ancak, yetmez diyoruz ve asgari ücretin dört kişilik bir ailenin geçimini sağlayacak miktara çıkarılmasını bekliyoruz. Sayıları 700 binleri aşan taşeron işçilerin köle gibi çalıştırılmasına itiraz ettik, itiraz etmeye devam ediyoruz. Taşeron işçilerin özel statülü sözleşmeli personel yapılmasını doğru bulmuyoruz. Tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını bekliyoruz. Yine 4-C’liler, 4/B’liler ve memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmeliler için kadro talebimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde karar altına aldığımız, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda belli aşamaya getirdiğimiz fiili hizmet tazminatı başta olmak üzere taleplerimizi de 1 Mayıs’ta alanlardan haykırarak hükümetin taleplerimizin gereğini bir an evvel yerine getirmesi için çağrıda bulunacağız.
   
Milletimizi ve çalışanları mitingimize davet ediyoruz

79 milyona  ve tüm Türkiye’ye çağrımız Hacı Bektaş-ı Veli’nin ifadesiyle olacak: “Bir olalım, iri olalım, diri olalım”. Tüm çalışanları ve halkımızı Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’na bekliyoruz. Gelin hep birlikte bu meydandan emperyalistlere ve siyonistlere gözdağı verelim. “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil Bir Dünya” için el ele, gönül gönüle verelim. İnsanlığın, ümmetin ve çalışanların gelecek umudunu çoğaltalım.