Ramazan Bayramı öncesinde maaşlarını almak için banka ATM'lerine koşan emekliler, para bitince saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarının erken yatırılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından maaşlarını bayram öncesinde çekmek isteyen emekliler, ATM önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Dünden bu yana yaşanan kuyruklar bu günde devam etti.

Emeklilerin maaşlarını almak istediği bir bankanın ATM'lerinde erken saatlerde para bitince kuyruk uzadıkça uzadı. ATM'lerde para kalmaması sebebiyle uzun süre güneşin altında banka önünde beklemek zorunda kalan emekliler isyan etti. Bütün şubeleri gezmelerine rağmen para alamadıklarından yakınan emekliler, “Bütün şubeleri gezdik, en son burasıymış, burada da bekliyoruz. Emeklilerin çilesi, iki saati geçti bekliyoruz. Verecekleri para zaten devede kulak. Para bekliyoruz, canları isterse parayı yatıracaklar bizde çekeceğiz. Kimi diyor para bitmiş, akşamdan doldurmuşlar şimdi bitmiş para. Emekliler bekliyor burada.” şeklinde konuştular.

Banka ATM’sinde bir saatten fazladır sıra beklediğini anlatan Ethem Yörük, “Saat 24.00’dan itibaren maaşlar çekilebiliyor. Sabah 09.00’a kadar alanlar almış, ama para bitmiş. Para gelecek diyorlar.” ifadesini kullandı.

İbrahim Yeni ise banka önünde uzun süre beklediklerini vurgularken, şunları söyledi: “Merkezden para gelecekmiş, kasalar boş, öyle anlaşılıyor. Ben yarım saattir bekliyorum ama diğer arkadaşlar daha önceden gelmişler bekliyorlar.”