Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni düzenleme yapılacak mı sorusuna Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı son dakika açıklama yaparak yanıt verdi.

Torba yasadan emeklilikte yaşa takılanlara müjde çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlara torba yasayla birlikte düzenleme gelecek mi? İşte EYT'lere torba yasa düzenlemesinin detayları. EYT son dakika gelişmeleri. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı'dan son dakika açıklama geldi. Çalışmaların yapıldığını söyleyen Bağlı, yaşa takılanların sayısı 7 milyon 200 bin kişi civarında olduğunu söyledi. 

Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş açıklama

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağlı, yöneticilerin genel anlamda Sayıştay ve medyadan şikayet ettiğini ifade ederek, "Ben her ikisinin de aslında çok ciddi bir güç olduğunu düşünüyorum. Bir bürokrat daha başarılı olmak istiyorsa, kamusal denetim organı olarak Sayıştayı, sivil denetim organı olarak da medyayı dayanak olarak kullanabilir." değerlendirmesinde bulundu. Bir tarafı çalışanlar, bir tarafı işverenler ve bir tarafı da devlet olan sosyal güvenlik alanının, çok problemli bir alan olduğunu dile getiren Bağlı, "Emek-sermaye çelişkisinin tam ortasında yer alıyorsunuz. Bir adım ileri giderseniz sermayeye dokunacak, bir adım geride kalırsanız emeğe dokunacak. Bunun ortasında dengeyi sağlamanız gerekiyor. Bu konuda tarafların mutabakatı sağlanmadığı uzun vadede aksaklıklar yaşanıyor. 

İŞTE ERKEN EMEKLİLİĞİN YOLU

Tüm çalışanların hayali erken emekli olmak. Ülkemizde çeşitli durumlarda erken emeklilik imkanı sunuluyor. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması bunların başını çekiyor. Bazı mesleklerde de yıpranma payı ile erken emeklilik imkanı var. Erkeklerde erken emekliliğin yolu, askerlik borçlanmasından geçiyor. Askerliğini işe girmeden önce yapan çalışanlar, borçlanma ile hem prim şartını azaltıyor hem de 2 yıl kazanabiliyor.


EMEKLİLİK DURUMU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emeklilik durumu sorgulama işlemini internet kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama işlemi 2 farklı yöntemle yapılabilmektedir. Bu yöntemlerin nasıl yapıldığını yazımızın devamında bulabilirsiniz. E-SGM üzerinden şifresiz olarak gerçekleştireceğiniz emeklilik durumu sorgulama işlemi için öncelikle yazımızda sizlerle paylaştığımız linke tıklamanız gerekmektedir. Linke tıkladıktan sonra açılan sayfadan uyruğunuzu seçmelisiniz. Daha sonra kişi bilgisi sorgulama ekranında karşınıza gelen bölümde T.C kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, cilt numaranızı ve resimde yer alan güvenlik kodunu doğru bir şekilde girerek “Bilgileri Sorgula” butonuna tıklayınız.

EMEKLİLİK TARİHİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Emeklilik tarihi hesaplama işleminiz için öncelikle yazımızın sonunda sizlerle paylaşacağımız bağlantı adresine tıklayınız.

Cinsiyetinizi seçiniz.

Açılan sayfada bulunan kutucuklardan ilkine doğum tarihinizi yazmalısınız.

Sigortaya başlama tarihinizi yazınız.

Bitiş tarihinizi yazınız.

Eğer çakışan tarihler varsa bu tarihler dikkate alınmayacaktır.

Ayrıca görevden ayrılıp tekrardan göreve başladıysanız ekle butonuna basarak bu tarihleri de eklemelisiniz.

Bütün bilgileri yazdıktan sonra emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz

Unutmamalısınız bu bilgiler resmi evrak niteliği taşımamaktadır, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.