Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai hükümetine ait Emirates Havayolu’na geçen yıl 400 bin kişinin iş için başvurduğu bildirildi.

Emirates’in 2014-2015 Yıllık Raporu’nda yayınlanan verilere göre, dünyanın farklı ülkelerinden yüz binlerce kişi havayolunda farklı pozisyonlarda çalışmak için başvuruda bulunuyor. Geçen yıl havayoluna 400 binin üzerindeki başvuru yapılmış olsa da sadece 8 bin 600 kişi başarılı oldu. Bu hesaplamaya göre dünyanın önde gelen havayollarından Emirates’te işe alınma ihtimali yüzde 5’in altında kaldı.

Emirates Havayolu ve Gurubu insan kaynakları başkan yardımcısı Abdülaziz el-Ali, firmanın finansal başarısı, istikrarı ve büyüme çizgisi gibi nedenlerden dolayı iş başvurusu için cazip olduğunu ve dünyanın her yerinden başvuru geldiğini söyledi.

Bunun yanı sıra filosunu ve uçtuğu destinasyon sayısını devamlı genişleten Emirates, geçen Şubat’ta bu yıl 11 binin üzerinde kişinin işe alınacağını açıkladı. Emirates Havayolu, Macaristan, Hırvatistan, Kanada, Bulgaristan, Yunanistan, Avusturya, Arjantin ve Brezilya gibi farklı ülkelerde kabin görevlisi alımı için aday değerlendirmesi günlerinin belirlendiği ilan etti.