Akhisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından en çok işlem yapan firmalara ödülleri verildi. İlk sırada Keskinoğlu yer aldı.

Törende konuşan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Akhisar’ın en az 10 dünya markası hedefi olduğunu belirterek, “Markalaşma projemizi KOSGEB’e bu ay teslim ediyoruz. Bizim doğalgazımız, petrolümüz yok. Ama dağları delen, ufkun ötesini gören, imkânsızı mümkün kılan cesur insanlarımız var.” dedi.

ATB tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinin ardından Borsa’ya en fazla işlem hacmi yaptıran firmalara plaket, teşekkür ve takdir belgeleri verildi. Ödül töreninden önce konuşan ATB Başkanı Alper Alhat, işlem hacimlerinin geçen yıla oranla yüzde 79 arttığına dikkat çekerek 777 milyon TL’den 1 milyar 320 milyona çıktığını kaydetti. Önceliklerinin Akhisar’ın 'marka şehir' hedefine katkı koymak olduğunu vurgulayan Alhat, şöyle devam etti: “Markalaşma projemizi KOSGEB Manisa Hizmet Müdürlüğü’ne bu ay teslim ediyoruz. Bu projeyle üyelerimize çok büyük kazançlar sağlayacağımızı umuyoruz. Bu proje sayesinde üyelerimiz rakipleriyle daha kolay rekabet edebilir hale gelecekler ve bunun için gerekli olacak tüm danışmanlık hizmetleri tarafımızdan sağlanacak.”

BİRÇOK MARKAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Akhisar’ın halihazırda Türkiye’nin önde gelen bir çok markasına ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Alhat, şunları kaydetti: “Bizler karamsarlığa kapılamayız, bizler umutsuzluk içinde olamayız. Biz şehrimize, ülkemize hizmet sevdasıyla gecesini gündüzüne katanlarız. Biz dualarla dükkânını açan, siftahını besmeleyle yapan, hamdolsun demeden kepenk kapatmayan tüccarlarız. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Biz ürettikçe dünyayla rekabet ettik. Biz dünyayla rekabet ettikçe, işçimiz kazandı, halkımız kazandı, şehrimiz kazandı, ülkemiz kazandı ve kazanmaya devam edecek. Emekliyorduk, yürüdük, şimdi koşuda herkesi geçeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, rekabet edeceğiz, bu şehri daha da zenginleştireceğiz. İhracatı artıracağız. Dünyada tanınan en az 10 Akhisar markası kazandıracağız.” Borsa kotasyonuna yeni ürünler eklediklerini de ifade eden Alhat, “Canlı hayvan, büyük ve küçükbaş hayvanlar, kırmızı et, beyaz et, kurutulmuş domates ve orman ürünlerinden odun, tomruk ve kereste bu dönem borsamız kotasyonunda işleme açıldı.” dedi.


ZEYTİNDEN ÇIKAN KARASU EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Zeytinden çıkan karasuyun çevreyi kirletmeden ve ekonomiye kazandırılarak doğal gübre olarak kullanılması için başlatılan projenin de bitmek üzere olduğunu aktaran Alhat, Akhisar Ticaret Sanayi Odası ile pirina tesisi çalışmaların da sona geldiğini söyledi.

Ödül alan firma ve isimlerden ilk beşi şöyle:
1. Keskinoğlu Tav. Ve Dam İşl. San. Tic. A.Ş.
2. Çandaroğlulları Derya Un Ve Yem Sanayii Tic. Ltd. Şti.
3. Hikmet Gıda San. ve Tic. A.Ş.
4. Ünlü Tarım Ürünleri Ltd. Şti.
5. Alhatoğlu Zeytincilik Gıda Zirai İlaç Ve Tar. Mak. San. Tic. Ltd. Şti.