Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Cumhurbaşkanı Eroğan’ın milli istihdam seferberliği çağrısına uyarak istihdama en çok katkı veren işletmeleri ödüllendireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine istihdam seferberliği başlatan Ankara Sanayi Odası, İş-Kur ile birlikte istihdam desteklerinin anlatıldığı toplantıların üçüncüsünü Kahramankazan’da düzenledi. Kahramankazan Belediyesi çok amaçlı salonunda yapılan toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, İşkur Ankara İl Müdürü Ahmet Taşan, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Zafer Korkmaz ve iş adamları katıldı. Çalışma hayatında milli seferberlik konusunun ele alındığı toplantıda katılımcılara istihdamın artırılmasına yönelik devlet tarafından sağlanan teşvikler anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan’ın istihdam noktasında da Ankara’daki önemli yerlerden bir tanesi olduğunu belirterek, ilçede yaklaşık 4 bine yakın küçük ve orta ölçekli işletmenin bulunduğunu, nüfusundan fazla sigortalı çalışanın olduğunu söyledi. Ertürk, belediye olarak istihdama katkı sağlayan, ülkesi için risk alıp üreten sanayicilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, ’’Savunma Sanayi Kümelenmesinin faaliyete geçmesi, Nakliyeciler Sitesinin taşınması ve Ciner Grubunun Trona Madeni yatırımlarıyla da ilçede ciddi bir istihdam kaynağı oluşacak’’ ifadesini kullandı.

“İşsizlik rakamlarını dibe indireceğimize inanıyorum”

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de konuşmasında Cumhurbaşkanının 2009 krizinden sonra da bu konuyla ilgili bir çağrı yaptığını ve o çağrı sonucunda 1 buçuk milyon kişinin istihdama katıldığını hatırlatarak, ’’Bu sefer daha çok katılımla işsizlik rakamlarını dibe indireceğimize inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu isterken bunu kolaylaştıracak birtakım tedbirler de daha önceden hazırlandı. Biz şimdi sanayicilerimize tedbirleri, o kolaylıkları izah etmeye çalışıyoruz, bir kişi daha fazla alsınlar diye’’ şeklinde konuştu.

İstihdama katkı veren işletmeleri de ödüllendireceklerini belirten Özdebir, küçük ve büyük firmalar kategorisinde yapacakları bir sıralama ile Mart ayı sonu itibariyle en çok işçi alana veya yanında çalıştıranların sayısını oransal olarak en çok artıranlara ödül vereceklerini söyledi.

“Önümüzdeki ay çok daha iyi olacak”

Özdebir, Türkiye’nin 2013 yılından beri çeşitli saldırılar, manipülasyonlar altında olduğunu ifade ederek, ’’Düşersiniz yere çarparsanız, sıcağıyla acısını fark etmezsiniz ama daha sonra acısı çıkar. Şu anda ekonominin içinde bulunduğu durumda bu. Allah’a çok şükür dibi gördük, bundan sonrası çok daha iyi olacak. Öncü göstergeler Aralık ayından itibaren Türkiye’nin tekrar ayağa kalkmaya başladığını gösteriyor. Önümüzdeki ay çok daha iyi olacak’’ değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından İşkur Uzmanı Ferhat Kocaer, istihdamın artırılması ve sağlanacak destekler, Sosyal Güvenlik Denetmeni Hüseyin Erkeç sosyal güvenlik hakları ile yeni uygulanacak teşvikler, Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya da Mesleki Yeterlilik Kurumu hakkında bilgiler verdi. Toplantının soru cevap bölümünde iş yeri temsilcileri, istihdamın artırılmasına yönelik devlet tarafından verilen destek ve teşvikler konusundaki soru ve önerilerini paylaştı.