Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA), sunulan "İşbirliği ve gelişim destek" programınca kabul edilen "Endüstriye Dayalı Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi" (EDMEM) düzenlenen törenle açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki törende, eğitimin her konuda önemli olduğu gibi sanayi ve endüstriye konusunun da vazgeçilmezlerden biri olduğunu söyledi.

İl ve ülke olarak insanların üniversitelerden beklentilerinin büyük olduğunu belirten Vali Nayir, "Beklentileri gerçekleştirme de bize düşen bir katkıyı yapabildiğimiz sürece de kendimizi inanın ki mutlu hissediyoruz. Yapılan her çalışma mutlaka kıymetli. Bu çalışmaların en kıymetli kısmı en faydalı şekilde üretime dönecek şekilde kullanılmasıyla sağlayacağız" dedi.

Rektör Azmi Özcan da üniversitelerin görevinin, ihtiyaç duyulan bilgi ve donanımı üretme, istihdam alanı olmadıklarını hatırlatmak gerektiğini vurguladı.
Sorunların temelinde yatan en büyük ihtiyacın bilgiye dayandığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu: "Bilgiyi üretenler aynı zamanda dünyaya da tahakküm ediyor. Bilgiyi, teknolojiyi ve kültürü üretenler iyilerin temsilcileri olsa o zaman dünya iyilerin kontrolünde olur. İyilerin sorumluluğu iyi olmayanlardan daha fazla olmak durumunda, daha fazla çalışmak, üretmek ama aynı zamanda da bunu yaparken kalp kırmamak, bu işi ne için yaptıklarını, yapacaklarını unutmamalı. Ülkelerin, devletlerin gerçek gücü ve sermayesi nüfusuyla orantılı değil, nitelikli nüfusuyla orantılı. Nüfus ortalamamız 28. 28 yaşı eğittiğimiz zaman gelecekte bu ülkenin potansiyelinin hesap edilemeyecek kadar geniş ve zengin olacaktır. Eğitim oyun değil. Eğitim, tarihin, dünyanın, ülkenin geleceğidir. Geleceğin dayanacağı tek alanda eğitim. Bir insanın dünyada iyilik adına yapabileceği bilgiye ve eğitime sağlayacağı destektir."

Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve EDMEM Müdürü Doç. Dr. Çağlayan Açıkgöz ise TR41 bölgesinin, ülkenin başlıca sanayi merkezlerinden biri olması sebebiyle başta sanayi sektörü olmak üzere birçok alanda mesleki eğitim almış kalifiye işgücüne yoğun talep bulunduğunu anımsatarak, mesleki ve teknik eğitim almış işgücünün aynı zamanda teknolojiye uyumunun geliştireceği faaliyetlere, eğitim merkezlerine ve merkezlerin geliştirilmesine ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci'nin konuşmasının ardından Vali Nayir ve beraberindekiler, EDMEM'in açılışını yaparak, merkez hakkında akademik personelden bilgi aldı.
Açılışa, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Jandarma Komutanı Alpay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, daire müdürleri, iş adamları ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.