Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimlerin yapılacağı 7 Haziran günü elektrik kesintisi olmaması için tedbir aldıklarını söyledi. Yıldız, "... Türkiye’nin geleceği ile alakalı olan son derece önemli olan 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’de enerji kesintisi olmaksızın bunun sağlıklı bir şekilde yapılabilmesini sağlamaktır. Bununla alakalı bütün tedbirlerimizi alıyoruz." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze arasında enerji alanında işbirliğine dair anlaşma imzalandı. Taner Yıldız, anlaşmanın her iki ülke için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yeşilköy WOW Otel’de düzenlenen imza töreninde konuşan Bakan Yıldız, Türkiye ile Gürcistan’ın yalnızca komşu değil aynı zamanda kardeş 2 ülke olduğunu söyledi. Yıldız, "2 ülkenin yüksek düzeyli stratejik ilişkileri birçok projelerin doğmasına sebep olmaktadır. Gürcistan ile yeni projeler geliştirerek ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye gayret ediyoruz. Komşular her zaman birbirine lazım, özellikle enerji sektöründe Gürcistan’ın enerji ihtiyacı olduğunda bizim, bizim enerji ihtiyacımız olduğunda da Gürcistan’ın katkı koyduğunu hep beraber görüyoruz. Şuana kadar bu alışverişten artılarımız eksilerimiz, birbirimize ihracat ve ithalat yaptığımız kalemler var." diye konuştu.

Taner Yıldız, işbirliği anlaşmasının her 2 ülke için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze de "Çok ciddi ve köklü bir dostluğumuz var. Biz devlet olarak, hükümet olarak buna her zaman katkı vermeye hazır olduğumuzu söylemekten mutluyum. Ayrıca önemli projelerin Türkler tarafından Gürcistan’da yapıldığını da dile getirmek istiyorum. Ben burada Gürcistan’a yatırım yapan patronları ve onların çalışanlarını görüyorum. Onlara bir kez daha şunu söylemek istiyorum, Gürcistan olarak her türlü yanlarında olacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Kendi ülkelerinde kendi evlerinde her zaman hissettiği duyguları devam ettirmelerini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE, EN PAHALI DOĞALGAZINI İRAN'DAN ALIYOR"

Programda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Taner Yıldız, bir basın mensubunun "Doğalgazda kapasite artırımı ve fiyattan yana bir düşüş olacak mı? Bununla ilgili bir müjde verebilecek misiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Cumhurbaşkanımıza refakatle yaptığımız İran seyahatimizde konu başlıklarından bir tanesi de doğalgaz fiyatları ve doğalgaz ticaretiydi. İran bizim için özellikle Rusya Federasyonu’ndan sonra en yüksek miktarda doğalgaz aldığımız ikinci ülke. İran da bizim için son derece önemli. Bu kapasite artırılabilir mi? soru buydu. Bu kapasitenin artırılması için fiyatın bize deklare edilmesi lazım. O fiyat Türkiye’nin doğalgaz piyasası için uygun mu, buna bakmamız lazım ve ondan sonra doğalgaz ile ilgili kapasite artırımına karar verebiliriz. Fiyat mekanizması da son derece önemli. Biliyorsunuz İran ile bizim tahkimde olduğumuz ve fiyatını yüksek bulmamız gerekçesiyle tahkime verdiğimiz bir konu var. İnşallah önümüzdeki 1-2 ay içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Şuan da ne yazık ki Türkiye, en pahalı doğalgazını İran’dan alıyor. Bunu da kendilerine ilettik."

"YSK'NIN JENERATÖR TALEBİ KENDİ İÇİNDE BİR MEKANİZMA"

"Seçimler yaklaşıyor, oy sayımlarında enerji kesintisi yaşanmaması için tedbirler alıyor musunuz?" sorusuna da Bakan Yıldız, "Yüksek Seçim Kurulu’nun özellikle oy sayımının yapılacağı binalarla alakalı jeneratör talebini kendi içinde bir mekanizma olarak görüyoruz. Tabi ki onun kendine has şartları vardır ama bizim için önemli olan özellikle Türkiye’nin geleceği ile alakalı olan son derece önemli olan 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’de enerji kesintisi olmaksızın bunun sağlıklı bir şekilde yapılabilmesini sağlamaktır. Bununla alakalı bütün tedbirlerimizi alıyoruz." karşılığını verdi.

Program imza töreni ile sona erdi.