Enerji Bir-Sen, 657 sayılı kanuna tabi 4 C’li personelin ek ödemeleriyle ilgili verilen mahkeme kararlarının bir an önce uygulanması için, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Sendika başkanı Hacı Bayram Tonbul, “Hukuk yolu ile elde ettiğimiz kazanımların bir an önce uygulanmasını istiyoruz.’’ dedi.

Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ve Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünde 4C statüsünde geçici personel olarak çalışan Enerji Bir-Sen üyeleri, ek ödemelerinin ödenmemesi sonucu yerel mahkemeye başvurmuş, konu mahkemeye taşınmıştı. Erzurum 1. İdare Mahkemesi ve Elazığ 2. İdare Mahkemesi, 657 tabii 4C statüsünde çalışan Enerji Bir-Sen üyeleri ile ilgili ek ödemelerinin faiziyle ödenmesine karar vermişti. Enerji Bir-Sen, bu mahkeme kararlarının bir an önce uygulamaya koyulması için DSİ Genel Müdürlüğüne yazı gönderdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tonbul, şunları dile getirdi:

“Mahkeme kararlarının yerine getirilmemesi tazminat sorumluluğuna da neden olmaktadır. Davalı idarenin cezai ve tazminat sorumluluğuyla karşı karşıya kalmaması için üyelerimiz hakkında verilen mahkeme kararlarının zaman geçirilmeksizin bir an evvel uygulanmasını istiyoruz. Hukuk zaferimizin, bürokrasiye takılmasına izin vermeyeceğiz. Konunun takipçisiyiz.”