Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Paris'teki terör saldırılarının ardından yaşanan tartışmalara ilişkin, "Suriye'de binlerce masum çocuk öldürüldü, binlerce kadın öldürüldü, katledildi. Binlerce kişi şehit edildi ama aynı hassasiyeti orada da görmek lazım. Böyle bir hassasiyetin oluşması için illaki hiç bir şekilde hangi gerekçeyle olursa olsun, meşru gösterilemeyecek olan Paris'teki katliamın olması mı gerekiyor?" dedi.

Yıldız, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen "AK Parti 4. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı"nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Paris'teki terör saldırısıyla alakalı bir kısım tartışmaların gündeme geldiğini, İslamiyetin terörü hoşgörmesi diye bir ihtimalin söz konusu olmadığını söyledi.

Herhangi bir İslami kimliğin de bunu hoş görmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Saldırıyla alakalı bazı yorumların yapıldığını görüyoruz. Uç noktadaki aşırı radikal İslamcıları normal İslami görüşü olanların sınırlaması lazımdır diye bizim başından beri söylediğimiz bu konuda farklı bir şey söz konusu değildir. Son derece açık, insani ve İslami olarak her türlü terörün karşısında olduğumuzu bir kısım soykırımlarının bile dünyada meşru hale geldiği bir ortamda başından beri bizim yetişme tarzımızın, kültürümüzün ve aldığımız eğitimin gereği bunun haricinde bir şey söylememiz tabi ki mümkün değildir. O yüzden herkesin bu manada kendisine çeki düzen vermesi lazım."

Suriye'de yaşanan bebek ve kadın katliamlarından örnekler veren Yıldız, "Suriye'de binlerce masum çocuk, binlerce kadın öldürüldü, katledildi. Binlerce kişi şehit edildi ama aynı hassasiyeti orada da görmek lazım. Böyle bir hassasiyetin oluşması için illaki hiç bir şekilde hangi gerekçeyle olursa olsun meşru gösterilemeyecek olan Paris'teki katliamın olması mı gerekiyor? Böyle bir şey olmaz" diye konuştu.

İnsana, yalnızca insan olduğu için değer vermesi gerektiğini ifade eden Yıldız, bu manada islamofobinin hareketlendirilmeye çalışıldığı ortamda hiçbir İslami kimliğin böyle bir terör saldırısını meşru görmesinin söz konusu olmayacağını belirtti.

Yıldız, kasıtlı her türlü açıklamanın dünya barışına darbe vuracağına da dikkati çekti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da bu konuyu dünyada her insanın kendi bilincinde dikkatle düşünmesini isteyerek, "Hiçbir şekilde İslam, terörle yan yana gelemez ve İslam'ı terörle yan yana getirmek her şeyden önce ırkçı ve etnisteci bir yaklaşım" dedi.

Ünal, her zaman antisemitizme, her türlü ırkçılığa ve her türlü terörizme karşı olduklarını, hem Türkiye hem de Müslüman olarak her platformda dile getirdiklerini kaydetti.