TÜRKİYE Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Doğan Nurluyol,meclise sevk edilecek torba kanunun yaşlıların maaşlarının en az bin lira olacak şekilde düzenleneceğini belirterek, "Düzenlemeye engellilerde dahil edilmelidir" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Doğan Nurluyol, 3 Aralık'ın bir kutlama günü değil, engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntıların ve çözüm yollarının hem toplum,  hem de  yetkili merciler önünde dile getirilmesiiçin fırsata dönüştürülmesi gereken bir gün olduğunu kaydetti. Nurluyol, şunları söyledi:

"Engelli maaşının tespitinde, hane geliri uygulamasından derhal vazgeçilerek, sadece engellinin şahsi geliri ölçü olarak kabul edilmelidir. Meclise yeni sevk edilecek  torba kanunda,  yaşlılar için getirilecek olan, maaşların bin liradan az olamayacağına ilişkin düzenlemeye engellilerde dahil edilmelidir. Engelli istihdamında devletimizin gösterdiği duyarlılık ve sağlanan başarı, özel sektör iş verenleri tarafından örnek alınarak, engellilerin iş sahibi olmaları ve üreterek kazanmaları konusunda iş insanlarımız gayret ve samimiyet içerisinde olmalıdırlar.

Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Dairesince Hizmete sunulan kahramankart uygulaması,  iyileştirilerek görme engelliler için erişilebilir hale getirilip, aynı hizmete yönelik alternatif uygulamalardan da yararlanılması yoluna gidilmelidir. Piri Reis Ortaokulu kavşağına konulmuş olan, sesli trafik ışıkları yaygınlaştırılıp, şehrimizin diğer kavşaklarına da tez zamanda yerleştirilmelidir."