Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Manavgat Müdürlüğü, turizm sezonu öncesi engellilerin iş bulmada otel otel dolaşarak yorulmaması için iş arayan engellilerle sektör temsilcilerini İŞKUR'da buluşturuyor.

Geçen yıl Manavgat'ta 3 bin kişiye iş bulan İŞKUR, bu sene bu sayıyı geçmeyi hedefliyor. İŞKUR Manavgat Müdürlüğü, iş bulmada aktif hizmet vermek için kurum bünyesinde 17 iş ve meslek danışmanı istihdam ediyor. İŞKUR Manavgat Müdürlüğü, engellilerin yorulmaması için her perşembe kurumlarında iş arayan engelliler ile sektör temsilcilerini buluşturuyor. Kurumun bugüne kadar 400 engellinin sektör temsilcisiyle kurumlarında iş görüşmesi yaptığı belirtiliyor.

İŞKUR Manavgat Müdürü Yavuz Ayna, açtıkları iş arayanlarla işverenler buluşma stantı ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Yatak kapasitesi bakımında Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip olan Manavgat'ta başat sektörün turizm olduğunun altını çizen Ayna, sezon öncesi kurumlarında iş arayan 4 bin 500 kişiye yüz yüze görüşerek bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.
Kurumlarının iş arayanlarla yüz yüze görüşmesi yanı sıra 17 iş ve meslek danışmalarının iş yerlerine giderek sektör temsilcileri ve işverenlerle görüşerek kalifiye elaman yetiştirme üzerine çalışma yaptıklarının altını çizen Ayna, yıl sonuna 15 bin kişiyle yüz yüze görüşme yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Ayna, "Bir kişiyi işe yerleştirme adına işyeri ve yüzyüze görüşmeye özel önem veriyoruz. İş arayanlarla iş verenleri buluşturuyoruz. İŞKUR olarak işe yerleştirmede engelli vatandaşlarımızın istihdamına özel önem veriyoruz. Onun için engelli kardeşlerimizin otel otel, işyeri işyeri dolaşarak yorulmamaları için sektör temsilcileriyle buluşmayı haftada bir gün İŞKUR'da yapıyoruz. Bir kişiyi işe
yerleştirmek bizim en büyük mutluluğumuz." diye konuştu.

'ABİ BEN HER İŞİ YAPARIM DEMEKLE İŞ BULUNMAZ'

İş bulmada 'abi ben her işi yaparım', 'on parmağımda on marifet' sözlerinin tarih olduğunu belirten Ayna, aslında ben her işi yaparım sözünün ben hiçbir işi yapamam demek olduğunun altını çizdi. İş bulmada meslek sahibi olmanın önemli olduğunu, bunun için de iş arayanların iş aramadan önce özel sektörün, halk eğitim merkezlerinin ve İŞKUR'un açtığı bir kursa yazılmasını tavsiye eden Ayna, "Maalesef iş bulmadaki en büyük zorluk meslek sahibi olmama. Abi benim on parmağımda on marifet var, her işten anlarım demekle iş bulunmuyor. Meslek sahibi kişilerin işe yerleşmesi daha kolay. Onun için meslek sahibi olalım ve o meslekte zirve olalım." ifadesini kullandı.