Türk inşaat devi Enka, Rusya’nın başkenti Moskova’da 500 milyon doların üzerinde yatırımla “Kunstevo Plaza” adlı çok fonksiyonlu AVM ve iş merkezinin açılışını yaptı.

Moskova kent merkezinde Molodejnaya metro istasyonuna yakın alanda faaliyete başlayan dev plazanın açılış törenine Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Marat Husnullin, Enka TC Genel Müdürü Murat Duran, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Duran 5 yıl önce de aynı aynı bölgede bir AVM inşa ettiklerini hatırlattı.

Moskova Belediye Başkanı Yardımcısı Husnullin de, “Bugün Moskova güzel bir esere kavuştu. Burada 2 bin araç kapasiteli otopark faaliyet gösterecek. Enka, sadece AVM’ye değil, aynı zamanda Moskova’nın otopark altyapısına önemli bir yatırım yaptı. Burada sadece alışveriş merkezi olmayacak. Burada çok fonskyonlu modern bir AVM görüyoruz. Burada sergi, iş merkezi olacak ve 5 bin kişi çalışacak. En önemlisi ise bu plaza, Moskova’nın geliştiğinin parlak örneği.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Duran, “Burada 1997 yılında Rusya'nın ilk hipermarketini de Enka açmıştı. Bu yatırımlarımız devam edecek. Enka olarak mülk sahibi ve işletmecisi de biziz.” dedi.
Daha sonra açılışta Rusya’nın ünlü sanat yıldızları sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

TOPLAM ALAN 235 BİN METREKARE

İnşaatın sözleşmesi Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile işveren Enka T.C arasında Nisan 2011 yılında imzalanmıştı. 19 bin 400 metrekarelik bir alanı kapsayan mevcut alışveriş merkezi yıkılarak yerine 235 bin metrekarelik bir plaza inşa edildi. Bunun 110 bin metrekarelik alanı alışveriş merkezi, 35 bin metrekarelik alanı iş merkezi ve 90 bin metrekarelik alan ise kapalı otopark olarak faaliyet gösterecek.

Kuntsevo Plaza’nın AVM bölümünde yaklaşık 200 mağaza bulunacak. Bunların arasında dünyaca ünlü markalar da yer alıyor.