TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Erciyes projesine dikkat çekerek, tesislerin doğaya zarar verilmeden yapılmasına işaret ederek, “Erciyes bizim ekmek kapımız.” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, “Turizm sektöründe seyahat acentaları ve tur operatörleri işin ana noktasını oluşturuyor. Turizm Bakanlığı’nda birlikte de çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz yılda TURSAB’ın, Kayseri’de 'Erciyes Proje Yürütme Kurulu'nun açılmasına destek verdiler ve açılışı da gerçekleştirdik. TURSAB’ın şehrimizde bulunması turizm faaliyetlerine de ivme kazandıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Erciyes’in bölge için önemli olduğuna dikkat çeken Başaran Ulusoy ise ziyarette şunları söyledi: "Şu an Erciyes’in uluslararası arenada hak ettiği yeri almadığını düşünüyoruz. Ama planlı, programlı Erciyes ulaşım, kar ve pistleri bakımdan olsun mükemmel bir pazar. Biz, Kayseri’den umutluyuz, iş olanağı bekliyoruz. Havalimanındaki sefer sayısı ile olumlu bir tablo ortaya koyuyor. Bu nedenle Erciyes’i çok iyi kullanmalıyız, yalnız kış değil, yaz kış Erciyes’in kullanılması lazım. Avusturya’nın yaptığını gibi hem yaz hem de kış kullanılmalı. Çünkü ulaşım kolay ve avantajlı."

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Kayseri ile ilgili bir kitap çıkarma konusunda söz verdiklerini de dile getiren Ulusoy, kitapla ilgili hazırlıkların da başladığını sözlerine ekledi. Kayseri’nin turizm alanında 3 kelimeye sığınması gerektiğini ifade eden Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu 3 kelime tanıtım, tanıtım ve kesinlikle tanıtımdır. Kayseri, sadece mantısı, pastırması ile değil etrafı ile de tanıtılmalıdır. Yahyalı’daki şelale ile tabii varlıkların olduğu güzel bir şehir. Aynı zamanda Sultan Sazlığı da kazandırılmalı. Ama Erciyes başlı başına bizim için ekmek kapısıdır."

Yapılan konuşmaların ardından TURSAB Başkanı Ulusoy, Vali Düzgün’e günün anısına, yeni çıkardıkları “Dünyanın en büyük müzesi Türkiye” kitabını hediye ederken Vali Düzgün de Ulusoy’a, Kayseri saat kulesinin maketini hediye etti.