Dünya standartlarında kış turizm merkezi olan Erciyes'in termal turizme de hizmet vermesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara hız verildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Afyon'da kurulu olan Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş.'den (AFJET) brifing aldı. Başkan Çelik, bürokratlarıyla birlikte Afyon'da da incelemelerde bulunacak.

Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ve beraberindeki heyet, Erciyes'teki jeotermal kaynakların bulunması ve hizmete sunulmasıyla ilgili incelemelerde bulundu. Ulutürk, Erciyes'te yapmış oldukları çalışmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e brifing verdi.

Karşılıklı görüşmeler sonucu Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla dünya standartlarında kış turizm merkezi olan Erciyes'e termal turizmin de kazandırılması için AFJET ile de çalışma yapılması yönünde görüş belirtildi. Bu çerçevede Erciyes'te sıcak su çıkarmak için maliyetlerin düşürülmesine yönelik çalışmalar yapılması ve yeni sondajlar vurulması yönünde karar alındı.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu Afyon'da incelemelerde bulunacak. KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı da incelemelere katılacak. Yapılan tüm bu çalışmalarla Erciyes'in termal turizme de hizmet vermesi planlanıyor.

Öte yandan Başkan Çelik, Erciyes'te sondaj çalışmalarının yapılacağı alanlarda da incelemelerde bulundu.