Zonguldak'ın Ereğli ilçesi MED Yılmaz (MED-YIL) gemi tersanesinde yapılan tekne blokları, TIR'larla Malatya'ya götürülerek birleştirildi. İki tekneden biri suya indirilirken, ikinci teknenin ise bir hafta içerisinde suya indirileceği belirtildi.

Ereğli'de faaliyet gösteren MED Yılmaz Gemi Tersanesi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi adına yaptırılan 2 adet araba vapuru, TIR'larla Malatya'ya götürülerek birleştirildi. Araba vapurlarından 'Battal Gazi' adı verilen vapur, 8 blok halinde TIR'larla nakledildikten sonra yapılan bireşimin ardından Karakaya Gölü'ne indirildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren MED Yılmaz Gemi Tersanesi Teknik Müdürü Nazım Beyazay, araba vapurlarının 8-9 aylık çalışma sonunda tamamlandığını söyledi. Beyazay, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne yaptırılmak üzere 2 adet araba vapuru imalatını tamamlamış bulunmaktayız. Bir tanesini suya indirdik. Önümüzdeki bir hafta içerisinde diğer teknemizi de suya indireceğiz. Teknelerimiz 36 metre boyunda, 13 metre genişliğinde araba vapuru. 100 kişi yolcu kapasiteli 30 da araç kapasiteli. Malatya Karakaya gölünde hizmet verecek. Tersanemizde bloklar halinde yapıldı. Bloklar tamamlandıktan sonra TIR'lar vasıtası ile Malatya'ya nakledilerek toplanması da orada yapılmıştır. Tekneler 8-9 aylık çalışma sonrasında tamamlandı." dedi.