Eroğlu Holding, Hollanda menşeli moda devi Mexx’i satın aldı. Şirket, Türkiye’de ve uluslararası pazarda bugüne kadar Loft ve Colin’s markalarıyla sürdürdüğü faaliyetlerini Mexx ile büyütmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, dünyanın önde gelen moda markalarından Mexx’i satın almanın Türkiye’yi dünya moda liginde temsil etmek adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Eroğlu, "56 ülkede 500 mağaza, 5 bin satış noktası, 6 bin çalışanı ve 1,2 milyar Euro’luk merkez ciro kapasitesiyle Mexx, bizim için büyük bir potansiyel barındırıyor. Colin’s ve Loft’la 38 ülkede yakaladığımız başarıyı Mexx’le daha da öteye taşıyacağız. Mexx gibi bir moda devini markamız yapmak, hem ülkemiz hem holdingimiz adına gurur verici bir gelişmedir." ifadelerine yer verdi.

Mexx’le Türkiye’de 5 yıl içinde 100 mağaza açmayı ve 1 milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Eroğlu, "Mexx sadece uluslararası pazardaki operasyonlarımızı güçlendirmekle kalmayacak holdingimizin, bugüne kadar Loft ve Colin’s markalarıyla faaliyet gösterdiği Türk moda pazarındaki varlığını da derinleştirecek. Özellikle Mexx’in kadın ve çocuk koleksiyonunun Türk tüketicisinden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Mexx; kadın, erkek ve çocuklara kıyafet ve aksesuar için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Markanın çanta, eşarp, parfüm ve gözlük koleksiyonları dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor.