MHP Osmaniye milletvekili adayı Doç. Dr. Ruhi Ersoy, inşaat sektörünün temsilcileri ile buluşarak sorunlarını dinledi.

Osmaniye Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Oğuzhan Saçıkara, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ve Osmaniye'nin geleceğinin konuşulduğu toplantıda, sektörün sıkıntılarını anlattı. Mimarlar mühendis ve müteahhitlerin bir araya geldiği toplantıda söz alan Doç. Dr. Ruhi Ersoy, "Sorunlarınızın çözümü birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye bağlıdır. 2 yıl içinde uluslararası markaların Osmaniye'ye yatırım yapması planlarımız arasında bulunmaktadır. Osmaniye'nin liman şehri olması, lojistik köy kurulması, Erzin'in Osmaniye'ye bağlanması, sanayileşmede yan ürünlerin ilimizde üretilmesi Osmaniye vizyonumuzun başında gelmektedir. Ayrıcı bugün ilimizdeki bankalarda bir katrilyon TL para bulunmaktadır. Atıl durumdaki bu paraları ilimizin işsizlik sorununu yeni istihdam sahaları açarak yatırıma dönüştürmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ersoy, "Osmaniye olarak bizim en büyük gücümüz Dr. Devlet Bahçeli'dir. Devlet Bahçeli, Başbakan olunca sizin sorunlarınız da kısa sürede çözümlenir ve Osmaniye ihya olur." diye konuştu.


BAKAN TANER YILDIZ'I ELEŞTİRDİ

İnşaat sektörünün sorunlarını dinleyen Ruhi Ersoy'a teşekkür eden Osmaniye Müteahhitler Birliği Başkanı Fettah Doğan, "Bizim TEDAŞ ve TELEKOM ile sorunlarımız var. Trafo ve diğer sorunlarımızı Enerji Bakanı Taner Yıldız'a sunduk. Bakan bize '45 gün bekleyin çözeceğiz' dedi. Üzerinden bir yıl geçti tık yok. Bir bakanın TEDAŞ müdürüne gücü yetmez mi kardeşim. Bu nasıl iştir anlamadık gitti. Bu duyarsızlığın sonucu olarak Osmaniye inşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor. Çok sıkıntılıyız, sektörümüzün sorunlarımıza acilen çözüm bekliyoruz." şeklinde konuştu