Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ilde bulunan toplu tüketim yerleri ve gıda satış noktalarına sıkı denetim uyguluyor. Denetimlerini sıklaştıran Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayında halkın gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için çaba gösteriyor.

Yapılan denetimlere zaman zaman İl Müdürü Sırrı Yılmaz da katılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, Gıda Yasası'na aykırı durumlarda yasal işlemlerin derhal uygulanacağını söyledi. Denetimler kapsamında marketler, lokantalar, fırınlar, pastaneler gibi toplu üretim ve tüketim yapılan, gıda satılan işyerlerinin denetleneceğini hatırlatan Yılmaz, "Kurumumuzun önceliği yasaların verdiği yetki çerçevesinde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamaktır. Bilindiği gibi Ramazan ayı boyunca artan gıda tüketimleri esnasında zaman zaman olumsuzluklara rastlanmaktadır. Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürütülen denetimler Ramazan ayı boyunca artırılarak devam ettirilecektir. Marketlerde son kullanma tarihi geçmiş veya üretim izni olmayan gıdalara rastlanılması durumunda tüm yasal yaptırımlar uygulanacaktır.” dedi.

'MERDİVEN ALTI ÜRETİMLER YASA DIŞIDIR'

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, gıdanın insan sağlığı için en önemli unsurlardan biri olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Hiçbir işletme ya da kişi izinsiz gıda üretimi yapamaz. Bu kanunlara göre suçtur ve insan sağlığını tehdit eden bir durumdur. Gıda ile iştigal eden tüm işletmeler, üretim izni ve işletme kayıt belgesi almak zorundadırlar. Kimse izinsiz merdiven altında üretim yaparak piyasaya süremez. Burada halkımızdan ve kurallara uygun üretim yapan işletmelerden bir ricamız olacak. İzinsiz olarak izbe mekanlarda gıda üretimi yapan yerler olması durumunda bunu bize bildirmelerini rica ediyoruz. İşletmeler yasalara uygun çerçevede faaliyetlerine devam etmek zorundadır. Yasalara uymayan, halkın sağlığını tehdit edecek bir biçimde gıda üretimi ya da satışı yapan işletmelere derhal yasal yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz.”

Bakanlığın gıdayla ilgili olarak her türlü ihbar ve şikayetler için halkın hizmetinde olduğunu da aktaran Sırrı Yılmaz, vatandaşların gıda üretim ve satış noktalarında karşılaştıkları uygunsuz durumlarla ilgili olarak 'Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak şikayetlerini iletebileceklerini, bu anlamda; Erzincan'ın gıda noktasında güven veren iyi bir konumda olduğunu vurguladı.