Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk mobilya, beyaz eşya ve tekstil fuarı Erzurum'da açıldı.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi eski Galeria AVM'de, 'Mobilya, Beyaz Eşya ve Ev Tekstili Fuarı'nın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından yapıldı. Başkan Sekmen, Erzurum'a yıl sonunda büyük ve modern bir fuar alanı kazandıracaklarını söyledi. Erzurumlu mobilya satıcılarını üretim konusunda teşvik eden Büyükşehir Belediye Başkanı, "Sizler mobilya üretmezseniz biz üreteceğiz. Seri şekilde çeyiz sandığı üretmeye başladık. Eğer sizler mobilya üretmezseniz biz kanepe, çekyat üreteceğiz. Amacımız şehrimizde üretimi ve istihdamı artırmak, bunun için de sizlere büyük görevler düşüyor. Kendinize güvenin, gücünüzü küçümsemeyin." diye konuştu. Sekmen, mobilyacılar AVM'sinin kurulması için sektör temsilcilerinden talep beklediklerini sözlerine ekledi.

'20 BİN ZİYARETÇE BEKLİYORUZ'

Oganizatörü Hüyesin Kanar, Erzurum il geneline yönelik düzenledikleri fuara 27 firmanın katıldığını söyledi. Kanar, 5 gün süreli açık bulunacak mobilya, beyaz eşya ve tekstil fuarını 20 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini dile getirdi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk mobilya fuarını açtıklarını ve önümüzdeki yıllarda bunu bölgesel hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kanar, "Düğün sezonu yaklaşıyor. Evlenecek olanlara, mobilyalarını yenileyecek olanlara bu fuar önemli fırsatlar sunuyor. Fuarda yüzde 50'lere varan indirimli eşya satışının yanı sıra bütün çeşitleri aynı mekanda görme ve mukayese etme imkanı var. Seneye bölge illerinden de katılımcı firmalarla görüşmeye başladık." diye konuştu.