Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk Mobilya, Beyaz Eşya ve Ev Tekstili Fuarını ilk 5 günde 30 bin kişinin ziyaret etmesi üzerine, fuar organizasyonu haftaya pazar gününe kadar uzatıldı.

Geçen Perşembe günü İstasyon Caddesi'ndeki eski Carrefoursa AVM'de açılışı yapılan 5 gün süreli Mobilya, Beyaz Eşya ve Ev Tekstili Fuarı beklenenin üzerinde ilgi gördü. Pazar günü kapanması planlanan fuarı açık bulunduğu 5 günlük süre içerisinde 30 bin kişi ziyaret etti. Fuar yönetimi ve fuara katılan firma sahipleri, fuar süresinin bir hafta daha uzatılması yönünde karar aldı.

Fuar organizatörü ve İpekyolu Mobilyacılar Kooperatif Başkanı Ebubekir Aksu, beklentilerinin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını söyledi. Aksu, 23 mobilya, beyaz eşya ve ev tekstili firmasının katıldığı fuarda satış ve tanıtımın üst seviyede olması nedeniyle fuar süresini bir hafta daha uzatmaya karar verdiklerini dile getirdi. Ağrı, Kars, Bingöl ve Baybut'tan çok sayıda ziyaretçinin hafta sonu olması nedeniyle fuara akın ettiğine dikkat çeken Aksu, "Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve en büyük mobilya fuarını açtığımızda doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar çok ilgi beklemiyorduk. Ziyaretçi sayısında yaşanan patlama nedeniyle fuar süresini uzatma kararı aldık. Ucuz, kaliteli mobilya, tekstil ve ev eşyası satışlarında yaşanan patlama bizleri ve katılımcı firma sahiplerini mutlu etti." diye konuştu.

'MOBİLYA AVM İHTİYAÇ'

Bölgenin önemli bir merkezi konumundaki Erzurum'da 'Mobilyacılar AVM'nin eksikliğinin bir kez daha kendisini fuar sürecinde gösterdiğine dikkat çeken Aksu, "Bu fuarda Mobilyacılar AVM'nin şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir ihtiyaç olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Halkımıza daha iyi şartlarda hizmet sunabilmek için önceki yıllarda 'Mobilyacılar AVM Projesi' hazırladık. Ancak şehri yönetenlerin talebimize soğuk bakması ya da projemizi sürüncemeye bırakması nedeniyle bu hayalimiz gerçekleşemedi." diye konuştu.