Bandırma Belediyesi'nin eski elektrik fabrikasını, kültür ve sanat merkezine dönüştüren yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Belediye ekipleri, yeni kültür merkezindeki son çalışmaları yerinde inceledi. Kentin tarihi ve kültürel miraslarından olan eski elektrik fabrikasını, estetik dokusu korunarak yeni bir kültür ve sanat merkezine dönüştüren yenileme çalışmaları bitme aşamasına geldi. Yapılan yenileme çalışmaları kapsamında öncelikle tarihi yapının uzun yıllar kente hizmet verebilmesi amacıyla dayanıklılığını artırarak güçlendirme çalışmaları yapıldı. Ardından yapının çatı üst örtüsünün büyük bir bölümü yenilenerek monte edildi.

Tarihi dokusu korunarak Bandırma’ya yakışan bir kültür ve sanat merkezine dönüştürülen Eski Elektrik Fabrikası Restorasyon Projesi kapsamında, giriş bölümündeki 60 metrekarelik bir alanda bekleme ve aynı zamanda sergi amaçlı kullanılabilecek bir salon yer alıyor. İç bölümünde yer alan sahne ve fuaye alanları, kültür ve sanat aktivitelerine ev sahipliği yapabilecek hale getirildi. Bunun devamında 182 metrekarelik bir alanda seyirci ve sahnenin yer aldığı ana salonumuz ve burada da toplam 204 kişilik kapasite izleyici bölümü mevcut. Salonun ön bölümünde yer alacak olan sahne ise yaklaşık 30 metrekarelik bir alana denk geliyor. Ayrıca, yapının iç ve dış kısımlarını ışık ve aydınlatma çalışmaları da tamamlandı. Tamamlanan ışıklandırmalarıyla yeni kültür merkezinin gece görüntüsü kent estetiğine ayrı bir güzellik katıyor.