Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan iş yeri sahiplerine uyarıda bulunarak, pazar günü iş yerlerini açmak isteyenlerin mutlaka 2015 yılı 12 aylık süre için ‘hafta sonu iş yeri açma ruhsatı' almaları gerektiğini söyledi.

Hafta sonu iş yeri açmak için yasa gereği bazı belgelerin düzenlemesi ve bulundurulması gerektiğini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, "Yapılan denetimlerde bazı iş yerlerinin hafta sonu işyeri açma ruhsatlarının geçerlilik süresinin sona erdiği tespit edilmektedir. Esnafların pazar günleri iş yeri açabilmeleri için bağlı bulunduğu esnaf derneğinden izin almaları gerekmektedir. Oda veya derneklerinden belge getiren iş yeri sahipleri diğer gerekli evraklarla belediyemize müracaat ederek ruhsatlarını alabilmektedirler. Ayrıca pazar günü iş yeri açma ruhsatı olanlar da bu ruhsatlarının sürelerini uzatmaları gerekmektedir. Aksi halde yasal işlem yapılacaktır." dedi.

Berberler ve Kuaförler Odası'nın almış olduğu karar gereği bu iş ile uğraşan meslek sahiplerinin pazar günü iş yerlerini açamayacaklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, iş yeri sahiplerine uyarıda bulunarak esnafların önce sözlü, sonra yazılı olarak uyarıldığını ancak aksi davranışta bulunanlar hakkında tutanak tutularak gerekli yasal işlemlerin yapıldığını kaydetti. Büyükkılıç, bu konu ile ilgili yapılan her türlü şikâyetin değerlendirildiğini ve ekiplerce denetimlerini sürekli olarak devam ettirdiğini sözlerine ekledi.