Adana Esnaf Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Kâzım Barışık, iş yerlerinde kullanılan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene müracaat süresinin bu ayın sonunda tamamlanacağını bildirdi. Barışık, sorumlu esnaf ve sanatkârlar ile iş yeri sahiplerini başvurularını vaktinde yapma konusunda uyardı.

Birlik Başkanı Barışık, kamu yararına uygun olarak, ölçü ve ölçü aletlerinin, doğru ayarlı kullanımının sağlanması için iki yılda bir yapılan muayene ve damgalama işlemlerinin vaktinde tamamlanması için esnaf ve sanatkârlar ile iş yeri sahiplerinin başvurular konusunda duyarlı olmasını da istedi.

Kanuna aykırı davranan vatandaşlara 1 milyar 674 milyon lira idari para cezaları uygulandığına işaret eden Barışık, "Kanuna göre ilimizde kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunludur. Ölçü ve tartı aletlerinin 2015 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar şubat ayının son günü mesai bitiminde sona erecektir. İki yıllık damga süresini doldurmuş, ölçü ve tartı aletlerinin, muayenesi yaptırılmadan kullanılması yasaktır. Şubat ayının son gününe kadar periyodik muayene yaptırmak için zamanında beyanname vermeyenler hakkında, Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanacaktır. Odalara kayıtlı esnaf ve sanatkârlarımızın, ileride mağdur olmaması ve cezalı duruma düşmemeleri bakımından kurallara uyarak ölçü ve tartı aletlerinin kontrollerini yaptırmaları menfaatlerine olacaktır." dedi.