Afşin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı tarafından esnafın finansman sorununu çözmek için önemli adımlar atıldığı bildirildi.

Kooperatif Başkanı Bahadır Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, Halk Bankası tarafından kullandırılan kredi limitinin 125 bin liradan 150 bin liraya yükseltildiğini belirterek, üyelere kullandırılan kredi limitinin ve banka komisyonunun yüzde 1'den 0,5'e düşürüldüğünü ifade etti.

Yaşar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından kullandırılan kredilerin, limit artışı ve kesintilerde yapılan yüzde 1'lik indirimle, esnafın rahatlayacağına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Kooperatifimiz aracılığı ile Halk Bankası'ndan kullandırılan kredilerin üst limiti 125 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi ve bu kredilerden alınan banka komisyon oranları da yüzde 1'den 0,5'e düşürüldü. Kesinti, bloke ve sermaye kesintileri ise yüzde 1,5 den 1'e düşürüldü. Esnaf ve sanatkarımızın cebine daha fazla para girmesi sağlandı. Bankaların faiz artırımına gittiği son aylarda, kooperatifimiz faiz oranları yıllık yüzde 5 oranında kalarak faiz artımı yapılmadı."

Esnaf kefalet kooperatifi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Yaşar, esnafın avantajlı olan krediden yararlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.