Antalya Etiler Mahallesi 822 sokak üzerinde pazartesi günleri kurulan pazarın yeri değişiyor. Pazaryeri aynı mahallede 855 ve 835 sokakları arasındaki 5 bin metrekarelik açık alana taşınıyor.

Konuyla ilgili Antalya Semt Pazarcılar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre cadde ve sokaklara kurulan pazarlar ile ilgili düzenleme çalışmaları devam ediyor. Vatandaşın pazar alışverişini daha kaliteli ve alt yapısı pazar şeklinde oluşturulmuş alanlarda yapabilmesi için Etiler Mahallesi’ndeki pazar yerinin değiştirildiği bildirildi. Yeni Pazar için asfaltlama çalışmaları tamamlanırken, esnafın yeni yerine geçişi için de kura hazırlıkları yapılıyor. Kura ile yeni yerine geçecek olan esnaf, vatandaşlara daha uygun bir ortamda hizmet verecek.

Söz konusu uygulamayla trafiğin rahatlaması, geçiş üstünlüğü olan ambulans, itfaiye gibi araçların geçiş noktalarının boşaltılması; görsel kirlilik ve cadde üstü mahalle sakinlerinin yanı sıra cadde üstü işletmelerin oluşabilecek iş kaybının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Cadde üstündeki pazarların yol kenarlarına park eden araçların kaldırılması nedeniyle otopark yükünü de artırmasına neden olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca sokak ve caddelerdeki trafik akışının da durmasına neden oluyor. Bunun yanında kayıtlı olmayan ve kendini pazarcı esnafı gibi gösteren pek çok kişi tezgah açmaya çalışıyor, sokak pazarlarında denetim zorlaşıyor. Etiler Pazarı’nın yeni yerine alınması tüm bu sorunların çözülmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.”