Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, ekonomik dalgalanma nedeniyle işadamlarının büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Güler, “Eskişehir’in sorunları havada kaldı, çözüme ulaştırılamadı. Yatırımcıya, tüccar ve sanayiciye teşvik ve destek verilmesi gerekiyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ve beraberindeki heyet, ETO Başkanı Metin Güler ile bir araya gelerek, işadamlarının beklenti ve taleplerini dinledi.

Metin Güler, seçimler sonrasında hükümetin acilen kurulması gerektiğini ve Türkiye’nin 2015 yılında seçim gündemi nedeniyle vakit kaybettiğini söyledi. Ekonominin, Eskişehir’in sorunlarının havada kaldığını ve çözüme ulaştırılamadığına anlatan Başkan Güler, şunları ifade etti: “ Türkiye’nin 2014 yılında Ocak-Ağustos döneminde 104 milyar dolar olan ihracatı bu yılın aynı döneminde 95 milyar dolara düştü. Eskişehir’in 2014 yılı Ocak-Ağustos döneminde 607 milyon dolar olan ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 9.11 düşüş ile 552 milyon dolara geriledi.”

Yaşanan bu sıkıntılı durum nedeniyle özellikle yatırımcıya, tüccar ve sanayiciye teşvik ve destek verilmesi gerektiğini anlatan ETO Başkan Güler, “ Üyemiz işadamları ekonomik dalgalanma nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Şehrin sorunlarını çözmek için milletvekillerimizin de öncü olması, taşın altına elini koyması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de Türkiye’de güven ortamının zedelendiğini ve yabancı sermayenin bu yüzden ülkemize yatırım yapmak istemediğini açıkladı. Türkiye’nin iç ve dış güvenlik sorunu olduğunu vurgulayan Demirel, böyle bir ortamda birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu kaydetti. İş ve aş sorununa da eğileceklerini belirten MHP Milletvekili, sosyal politikalar ve eğitime de önem verilmesinin hayati olduğunu dikkat çekti. Ruhsar Demirel, iş dünyasının ve şehrin sorunlarının çözümüne öncülük edeceklerini sözlerine ekledi.