Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde sektörün önde gelen firmalarının da katılımı ile Elazığ TSO konferans salonunda değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, YİSAD üyelerini Elazığ’a yatırıma davet etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Elazığ’ın yatırım imkanları hakkında bilgi veren Elazığ TSO Başkanı Alan, “Elazığ özellikle maden kaynakları bakımından çok önemli bir potansiyele sahiptir. İlimiz doğu ve batı arasında tüm yolların kavşak noktasında olup, jeopolitik konumu itibarı ile başta Asya ve Ortadoğu ve Kafkasya’ya ulaşım imkanları bakımından avantaj teşkil etmektedir. Bulunduğunuz sektörde yarı mamul veya hammadde olarak üretim yapılabilecek önemli fırsatların yer aldığı Elazığ’a sizleri yatırıma davet ediyoruz. Bu anlamda oda olarak sizlere her türlü desteğe ve işbirliğine açık olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

Elazığ’ın yatırımcılar açısından önemli bir il olduğunu belirten YİSAD Dernek Başkanı Tuncay Sergen de yaptığı açıklamada, ”Huzurun ve güvenin adresi olan Elazığ, yer altı kaynakları bakımından da çok önemli bir bölge. Biz YİSAD olarak bu bölgeleri geziyoruz. Üyelerimizle çok daha geniş platformlarda sizlerinde katılımı ile yatırım imkanlarını değerlendireceğiz. Ben bize gösterilen ilgi ve misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.