Euro Bölgesi’nin maliye bakanlarının (Eupgroup) başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan ve kreditörler arasındaki müzakerelerde şu ana kadar boşa zaman harcadıklarını söyledi.

Brüksel’deki Eurogrup toplantısı öncesinde açıklama yapan Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’a 4 ay boyunca destek sözü verdiklerini fakat uyacakları şartlar konusunda müzakereler başlamazsa bu desteğin de söz konusu olmayacağını dile getirdi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, geçtiğimiz hafta Euro Bölgesi bakanlarına bir mektup göndererek yapacakları reformlar hakkında bilgi vermişti. Dijsselbloem ise önce teknik seviyede bu reformların ele alınması ve daha sonra bakanların üzerinde tartışabileceğini dile getirdi. Dijsselbloem, “İki haftadır çok az ilerleme kaydettik ve boşa zaman harcadık. Gerçek müzakereler henüz başlamadı.” dedi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble de son toplantıdan bu yana Yunanistan’la ilgili önemli bir gelişme kaydedilmediğini söyledi ve bugün de bu konu hakkında görüşebilecekleri fazla bir şey olmadığını dile getirdi.

Varufakis ise toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapmadı. Yunan bakan, dün İtalyan Corriere de la Sera gazetesine yaptığı açıklamada, kerditörler reformları onaylamazsa, Yunan halkının görüşünü almak için referanduma gidebileceklerini ifade etmişti.