Onikişubat Belediyesinin, ilçesine yaptığı yeni ve en prestijli yatırımı olacak EXPO 2023 tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: “Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde el ele 16 yıldan beri Türkiye’yi taşıyoruz. 16 yıldan beri geldiğimiz noktanın sadece Kahramanmaraş’ta bir örneği olması açısında EXPO 2023 büyük bir anlam ifade ediyor” dedi.

Model ve modern bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçesine kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra kentin turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik katacak olan EXPO 2023 için dev bir adım attı. EXPO 2023’ün tanıtımı bugün Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. 
KADİM ŞEHİR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuşmasında: “Evliya Çelebi Maraş’a izim şehre kadim demiş. Bu şehir hem kadim, insanları da azimli. Nice şair, fikir ve düşünce adamının Kahramanmaraş’tan çıkmasının elbette sebebi var. Çünkü benim Kahramanmaraşlı kardeşlerim her daim milletinin ve devletinin derdi ile dertlenmiştir. Necip Fazıl övünülecek bir şeyim varsa oda Maraşlı olmamdır demiş. 
EMİN OLUN SİZLERDEN GELEN HER TALEBE ANINDA KARŞILIK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Göreve geldiğim ilk andan itibaren herkese bir siz vermiştim. Çiftçi, iş adamı, üretici, iş insanı bizim başımızın tacı, her işimizde onlara danışacağız. Onlarda bizim yol göstericimiz olacak demiştik. Sizi dinlemek ve danışmak için buradayız. Her hafta sonu iki ilimizi geziyorum. 81 illîde karış karış geziyorum. Reçetenin sizde olduğunu biliyorum. Şimdi bakanınız olarak ben ayağınıza geliyorum, sonra da bakanlığımızı sizin ayağınıza getireceğiz. İnşallah havza bazlı yönetime de geçeceğiz. Türkiye’nin enerjisi israf eden parlamenter sistem miadını doldurmuştu. Bizde milletçe isabetli bir tercih yaparak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik. Prangalarımızdan kurtulduk, yüksek katma değerin, üretimin ve aynı zamanda da, milletimizin işlerinin kolaylaştırmanın yolu açıldı” dedi
TÜRKİYE’NİN GELDİĞİ YER
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’da şunları dile getirdi: “Bugün Türkiye’nin hangi noktaya geldiğini görmek için önemli bir toplantıdayız. Türkiye artık hem dünya ile olan ilişkisinde hem de kendi iç büyümesinde geldiği nokta itibarı ile zirvede.  Kahramanmaraş’ın bir ilçe belediyesi Cumhuriyetimizin 100. yılı için büyük önem arz eden 2023 için önem arz eden EXPO botanik, eğer Kahramanmaraş’a geliyor ve EXPO başkanı Kahramanmaraş’ı gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşıyor, ve diyarsa ki muhteşem bir şehir ve bu şehri bütün dünyanın tanıması gerekiyor diyorsa, bunun için öncelikli olarak AK Partiye Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daha önce belediye başkanlığı yapmış AK Partili belediye başkanlarımıza, Onikişubat belediye başkanına ve herkese çok teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde el ele 16 yıldan beri Türkiye’yi taşıyoruz. 16 yıldan beri geldiğimiz noktanın sadece Kahramanmaraş’ta bir örneği olması açısında EXPO 2023 büyük bir anlam ifade ediyor. Tabi konusu da, hem duyarlılık hem de tabiat dostluğu. Her ikisi insan ve çevre açısından, son derece kıymetli. Çünkü bugün insanın ve insanlığımızın en çok ihtiyaç duyduğu şey nedir diyecek olsanız? Bugün en çok duyarlılığa ihtiyacımız var. Ve duyarlılığı muhafaza etmemiz gereken merhamet duygusu ve iyilik duygusuna ihtiyacımız var. Bugün her zamankinden çok kendimizi iç görümüzü, kendimizi, çevremize hasılı Yunus’un ifadesiyle; ‘Yaratılmış her şeyi yaratandan ötürü sevmeye ihtiyacımız var”
BAYRAM HAVASI
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptığı konuşmada; Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimi sevgi ile selamlıyorum. Gerçekten bugün ilimiz için bir bayram havası var, bize bu bayramı yaşatan Onikişubat Belediyemize bütün Milletvekillerimize ve Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza sizin aracılığınızla teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu proje aslında insanlığa hitap eden bir proje Onikişubat Belediyesi çok büyük bir iş başardı. İnşallah devamı gelir” dedi
YAŞANABİLİR ŞEHİR
Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ise şunları dile getirdi: “Onikişubat Belediyemiz 2014 yılında kurulmuş, yeni bir belediyedir. Maalesef bir hizmet binamız yoktu fiziki olarak hiçbir şeyimiz yoktu. Ancak Onikişubatı yaşanılabilir bir kent yapabilmek için çalışma arkadaşlarım ile gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.
Hiç birşeyi olmayan bir belediyeden her şeyi olan bir belediye haline taşıdık. 367 bin ton asfalt yaptı,8.5 milyon kare kilit parke yol yaptık. Belediyemizce 350 tane yeşil alan yaptık.
İller bankamızdan 4.5 senede 422 trilyon kaynak aktarıldı bize. Bizim harcadığımız para 722 trilyon aradaki 350 milyon farkı belediyemizin personelleri gecesini gündüzüne katarak kazandı.
DEVLETİMİZE DAHİL 1 KURUŞ BORCU OLMAYAN BİR
Devletimize dahil 1 kuruş borcu olmayan bir belediyedir Onikişubat Belediyesi. Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği bir istikamet vardı bir vizyon vardı, o vizyonun adı 2023-2053-2071’di. Öyleyse Onikişubat belediyesinin bir hikayesi olmalıydı. Ama bugün o hikaye gerçekleşecek. Çok ciddi çalışmalar yaptık.  EXPO 2023’ün teması doğa dostu şehir ve duyarlı halk gerçekten 100 yılın temel sorunu küresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusu artan nüfusla birlikte doğa kaynakların artan tüketimi doğal alanların imara açılması ve tamamen insan ve üretim mekan tasarımı gezegenimizin geleceğini tehdit etmektedir.
Bu açıdan doğa dostu şehir ifadesi küresel kentleşmenin alması gereken yeni üsluba işaret ederken duyarlılık insanın doğaya doğal yaşama olan ilgi ve dikkatinin duyarlılığına vurgu yapmaktadır.
EXPO ÇOK ÖNEMLİ
EXPO’lar ülkelerin ve şehirlerin kalkınması ve gelişmesini sağlayan şehrin bilinirliğini hem ulusal hem uluslararası arttıran halka eğitim kültür sanat ve eğlence deneyimi yaşatan iç ve dış turizmi canlandıran yeni iş imkanları oluşturan dünya kupası ve olimpiyatlardan sonraki en önemli uluslararası etkinliklerdendir. Proje ile Kahramanmaraş il genelinden 1 milyon bölge ilerden 600 bin ulusal çapta gelenlerden 250 bin ve ülke dışından gelen 150 bin olmak üzere 2 milyon ziyaretçinin alana gelmesini ön görmekteyiz. Bu uluslararası hizmeti halkımıza kazandırmak için uzun ve meşakkatli bir yola çıktık  Uzun ve stratejik bir çalışma sonunda 18 eylül 2018 tarihinde İtalya’da toplanan 7.AIPH Onikişubat’ımızın EXPO’ya adaylığı aleyhte oy kullanılmamak ile oy birliği ile kabul edilmiştir”