Bursa'da otomotiv sektöründeki sendika ve zam krizi sürüyor. Günlerdir üretimin durduğu fabrikalarında eylemlerini sürdüren işçiler, eve gidemeyince fabrika bahçesinde uyuyorlar.

Bin civarında işçinin çalıştığı Coşkunöz'de Cuma 15.00 - 23.00 vardiyasında çalıştıktan sonra işyerinden ayrılmayan 140 civarındaki işçilerin eylemi içeride, mesai arkadaşlarının eylemi ise fabrika önünde sürüyor. Geceyi de fabrikada geçiren işçiler, fabrika önünde uyuyor, fabrika önünde yemek yiyorlar. Çocukları da babalarını eylemde yalnız bırakmıyor. Ellerindeki dövizlerle eylem veren çocuklar, işçilerin adeta maskotu oldu.

Eylemin sürdüğü başka bir adres ise Mako. Otomotiv devlerine far üreten ve bin civarında işçinin mesai yaptığı Mako'da da üç gündür üretim yok. İşçiler fabrika önünde kurdukları çadırlarda yatarken, çaylarını da çadırlarda yudumluyor. Geçen Cuma öğleden sonradan itibaren üretimi durduran Tofaş işçileri ise hem Mako hem de Coşkunöz'deki işçi arkadaşlarına destek için iki fabrikayı da ziyaret etti. İşçiler bir yandan patronlardan gelecek müjdeli haberi beklerken diğer yandan birbiriyle sohbet ederek vakit geçiriyor.