Bursa’da otomobil devleri Oyak Renault ve Tofaş'ta çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle başlattıkları eyleme aileleri de destek veriyor. Tofaş fabrikası önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, ailelerinin getirdiği kumanyalardan yedi. İşçi aileleri, istekleri karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini belirtti.

Üretimin durmasına neden olan eylemlere bugün de devam eden işçiler, sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini belirtiyor. Eylemi nedeniyle Tofaş ve Oyak Renault yönetimleri pazartesi gününe kadar üretime ara vermişti. Türkiye’nin Ditroit’i Bursa’da Renault ve Tofaş'ta başlayan eylem, diğer firmalara da sıçramış durumda. Otomotiv yedek parça üreticisi Coşkunöz'de de işçiler iş bırakıp eyleme katıldı. Fabrikalar önünde bekleyen işçilere aileleri başta olmak üzere SKT’lar, belediyeler ve bazı partiler de destek oluyor. İşçilerin gıda ihtiyaçları çeşitli sivil toplum kuruluşlar, kişiler, bazı belediyeler ve ailelerin getirdikleri kumanyalarla karşılanıyor.

AİLELERİNDEN İŞÇİLERE DESTEK

Bursa’da otomobil devleri Oyak Renault ve Tofaş başta olmak üzere diğer firmalardan devam eden eyleme aileleri de destek veriyor. Evden getirdikleri kumanyaları eşleri ile paylaşan hanımlar yerlere serdikleri kilim ve battaniyeler üzerinde çocukları ile birlikte oturdu. İşçi aileleri, istekleri karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini belirtti.

Eşi Murat Bulut’a destek vermek için çocukları ile fabrika önüne gelen Fatoş Bulut, "Bütün Tofaş çalışanlarına destek vermek için çoluk çocuğumuzla geldik. Eğer birazcık yardımseverlerse yardım ederler. Bizler de Bosch fabrikası çalışanlarına ne verdilerse, ne sundularsa Tofaş çalışanlarına da aynısını istiyoruz." dedi.

Bazı işçiler de aileleri ile eylemi devam ettirdiklerini belirterek, "Eylem çok güzel devam ediyor. Ölmek var dönmek yok. Devam ediyoruz. İstediklerimizi alana kadar devam edeceğiz. Şu anda ailemizle de birlikteyiz." şeklinde konuştu. Ayrıca yoldan geçen araç sürücüleri de klaksonlarla işçilere destek veriyor.