Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Maraş biberinden Antep biberi diye söz etmesi ve Haber46'nın bu detayı haberleştirerek okuyucularına aktarmasının ardından başlayan tartışmaya Şahin son noktayı koydu. Şahin "Maraş Biberi için de emrinizdeyim" dedi.

Gaziantep'te bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali biber hasadı ile başlamış ve Başkan şahin burada yaptığı açıklamada "Antep Biberi" ifadesini kullanmıştı. Şahin'in açıklamalarını gündeme ilk olarak Haber46 taşımış ve "biber kimin" tartışmasını başlatmıştı.

Tartışmanın sosyal medyaya sıçramasının ardından her iki şehrin halkı da biber bizim açıklaması yapmış ve kendilerince haklı sebepler ileri sürmüşlerdi. En son CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'da Fatma Şahin'i sert şekilde eleştirerek "Maraş biberinden elini çek" uyarısında bulunmuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara'da düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde yer alan Kahramanaş ve Şanlıurfa standını ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin Maraş Biberi tartışmalarına son noktayı koydu. Kahramanmaraş Standında stand yetkilileri ile bir süre sohbet eden Fatma Şahin burada yaptığı açıklamada ""Bir lokantaya restorana girdiğimiz zaman biberin rengine bakarız. Çünkü renkgi kalitesi hakkında bilgi veren. Önemli olan biberin kalitesi ve bu kalitenin dünyaya duyurulmasıdır. Bacınız olarak, Maraş biberi için de emrinizdeyiz. Hepimiz bu toprakların insanıyız" şeklinde konuştu.

Şahin'in açıklamaları olumlu bir adım olarak algılandı.