Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, giyim ile tekstil sektörlerinin et ile tırnak gibi olduğunu vurguladı. Fayat, “19 milyar dolar ihracat yapan giyim ile 9 milyar dolar ihracatı bulunan tekstil sektörleri senkronize olmaları halinde ihracat artışını kolaylık ikiye katlarlar. Bunun için tekstil ve giyim ürünlerini dışarıda tanıtmamız gerekiyor.” dedi.



İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu, tekstilin alt sektörleri ve tekstil bölgeleriyle yürüttüğü Ortak Akıl Toplantıları’nın 10’uncusunda TGSD üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda Fayat, tekstil sektörü ile sorunlarının hemen hemen aynı olduğunu dile getirdi. Diyalog eksikliği nedeniyle sorunlara çare üretemediklerini belirtti.

Güçlü bir iletişim ağının kurulması için Ortak Akıl Toplantıları’nın senede minimum iki defa yapılmasını savunan Fayat, şunları ifade etti:

“Sorunlar aşılırsa birbirini besleyen iki sektörde diyalogun artması ile ihracatta ivme yakalarız. 19 milyar dolar giyim ihracatımızda tekstil sektörünün önemli payı var. Bununla birlikte ihracat yaptığımız 200 ülkeden gelen taleplere tekstil sanayimizin de açık olması gerekiyor. Büyük alıcılar bunu talep ediyor. Zaman kaybını ortadan kaldırmamız bile önemli gelir artışlarına kapı açar. Senkronize olup iki sektörü tüm dünyaya tanıttığımız takdirde rutin ihracat artışını geçeriz. Bu rakam 8 ise 16 olur. İnovatif üretim oldukça Türkiye daha uzun seneler bu sektörden ekmek yer.”

İTHİB Başkanı İsmail Gülle ise 2015’in güç bir sene olacağını anlattı; kavga ile geçirecek zamanlarının olmadığını belirtti. Ortak Akıl Toplantıları’nın öneminden söz eden Gülle, “Toplantılar ile amacımız bir araya gelmek ve sorunlara çare bulmak; gerilimli geçen bir senenin sektörümüz ve ülkemizin lehinde olmasına imkan tanımak.” dedi.