Muğla'nın Fethiye ilçesinde ve Ölüdeniz, Göcek ve Çalış mahallelerinde bulunan günlük tur kooperatifleri tek çatı altında birleşme kararı aldı.

Göcek, Fethiye, Ölüdeniz ve Çalış'ta farklı koopertifler altında hizmet veren tur tekneleri bu şekilde görüş ayrılıklarına düşüyor ve hizmet kalitesi farklılık gösteriyordu. Deniz turizmini geliştirmek ve daha kaliteli hizmet sunumu yapmak için faaliyet gösteren tur kooperatifleri birleşiyor. Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Murat Öner,ilçede günlük tur tekneleri olarak 3 tanesi Göcek’te, 2 tanesi Fethiye’de, 1 tane Çalış ve 1 tane de Ölüdeniz de olmak üzere 7 ayrı kooperatif bulunduğunu açıkladı. Birçok konuda yaşanan sıkıntılar dolayısıyla, çeşitli kurumlarla görüşmelerde bulunan sektör temsilcileri, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yla sorunlarını paylaştı. Saatcı sorunların çözülmesi, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesiyle ilgili Fethiye Belediyesi’nin elinden geleni yapacağını söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisinde sorunları çözmek istediklerini belirten Göcek 3 No’lu Kooperatif Başkanı Fikri Uygun, birleşme kararının arından kurumlardan çok güzel tepkiler aldıklarını söylerken, Göcek Mavi Tur Kooperatifi Başkan yardımcısı Gülay Sarı da, bu şekilde ortak sorunları birlikte çözeceklerine dikkat çekti. Fethiye 12 Adalar turu Kooperatif Başkanı Güven Altuğ da, “Sorunları masaya yatırınca fark ettik ki, tüm kooperatiflerin sorunları aynı.” dedi.

Kooperatif temsilcileri ile bir araya gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’de ilk defa bir birliktelik yaşandığına dikkat çekti. Birliktelikle birlikte Fethiye'deki deniz mevzuatının buna göre şekillendirilmesi için liman başkanlığından tam destek aldıklarını hatırlatan Saatcı, "Bu birliktelik diğer sektörlerde de inanıyorum ki olacak. Bu sektörün sahiplenmeye ihtiyacı vardı. Bu masada bugün sahiplenme duygusu ortaya kondu. Kooperatiflerimiz kendi üyelerine sahip çıkacaklar. Bizler de Fethiye Belediyesi’nin denizle ilgili her türlü yetkisini bu birlikteliğe tevdi etmekten mutluluk duyacağız. Tüm imkanlarımızı arkadaşlarımıza sunacağız. Onlarda üyelerine bunu götürecek. Ben herkesi birliğin çatısına altında toplanmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.