İtalya'nın en büyük otomobil markalarından Fiat-Chrysler yakıt pompasında arıza tespit edilen 467 bin aracı geri çağırdı. Şirketten yapılan açıklamada, arızaya Avrupa pazarında satılmayan araçlarda rastlanıldığı kaydedildi.

Özellikle Amerika, Meksika, Kanada gibi ülkelerde bulunan 2011 model Dodge Durango ve Jeep Cherokee Maxi modellerinin dizel versiyonlarında yakıt pompası arızası tespit edildiği ve bu sebeple araçların geri çağrıldığı kaydedildi. Araçlarda motorun çalışmasını engelleyen ve yer yer durmasına varan problemler çıkaran arızanın performans artıran elektronik bir parça eklenmesiyle giderilebildiği bildirildi. 3000 CC ve üzeri motor hacmine sahip araçlarda tespit edilen arızanın Avrupalı tüketicilerde herhangi bir endişeye sebep olmaması gerektiği zira arızanın Avrupa pazarında satışa sunulmayan araçlarda tespit edildiği vurgulandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 338 bin 216, Kanda'da 18 bin 991, Meksika'da 10 bin 829 ve Kuzey Amerika dışında 99 bin 444 araç olmak üzere toplam 467 bin 80 aracın yakıt pompası değişimi için fabrikaya geri çağrıldığı kaydedildi. Şirket geçtiğimiz Eylül ayında aynı arızadan dolayı 189 bin aracı daha geri çağırmıştı.