Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Erzurum il genelinde fidan dikim ve bakımı için 2 bin 500 kişi, asgari ücretle 6 ay süreyle işe alınacak.

İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen 'Toplum Yararına' projesi kapsamında, Erzurum'da 1 Nisan-30 Eylül arası 2 bin 500 kişinin sigortalı olarak Horasan, Hınıs, Şenkaya, İspir, Aşkale, Uzundere, Tortum, Oltu, Narman, Olur ve Erzurum işletme müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere asgari ücretle istihdam edileceğini söyledi.

Söz konusu projede istihdam edilecek olan işçilerin, fidan dikimi ve bakımında çalışacaklarını belirten Ötügen, 20 Mart'a kadar çalışmak isteyenlerin, bulundukları ilçelerdeki İŞKUR hizmet noktalarına ya da internet üzerinden başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Ötügen, 6 ay süre ile 2 bin 500 kişiye, sigortaları dahil 23 milyon TL ödeme yapılacağını, bunun şehir ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Başvuruların fazla olması halinde kura çekilişi yapılacağına dikkat çeken Ötügen, "İl müdürlüğümüz tarafından toplum yararına programları yoğun olarak uygulanmakta. Genel müdürlüğümüzün bütçe imkanları doğrultusunda ağaçlandırma alanında, orman işletme ve orman genel müdürlükleri ile yapılan protokol sonucu 23 milyon lira toplam bütçeli 6 ay sürecek 2 bin 500 kişiye yönelik fidan dikim ve bakım programı düzenlendi. Bu programa isteyen herkes İŞKUR üzerinden başvurabilir." dedi.