Kamerun’da düzenlenen Uluslararası Kamerun Genel Ticaret Fuarı’na katılan Çaykur, Afrika pazarında büyük ilgiyle karşılandı.
Çaykur, 10-13 Ağustos tarihleri arasında Kamerun’da ev eşyaları, hizmet sektörleri, tekstil, moda, otomotiv ve yiyecek içecek sektöründe uluslararası büyük firmaların katıldığı Uluslararası Kamerun Genel Ticaret Fuarı’na (Cameroon GTEXPO) katıldı. Bu yıl 7 bin 254 metrekare alanda ziyaretçilerini ağırlayan fuarda açtığı stantla ziyaretçileri çay çeşitleri ve Didi ile ağırlayan Çaykur, ziyaretçi akınına uğradı.
Çaykur Afrika pazarına Fildişi Sahilleri Cumhuriyeti ile giriş yaptı
Çaykur, Fildişi Sahilleri Cumhuriyeti’ne çay ve Didi satışını direkt gerçekleştirirken, Kamerun’da ise kısa bir süre sonra ÇAYKUR ürünleri raflarda yerini alacak. Çaykur standını Türkiye Kamerun Büyükelçisi Hüsnü Murat Ülkü ile birlikte ziyaret eden Kamerun Ticaret Bakanı LMC Magloire Mbarga Atangana, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile uzun süre sohbet edip, Türk çayı ve çay sektörü hakkında bilgi aldı.
Kamerun Ticaret Bakanı Atagana’nın Çaykur ürünlerini çok beğendiğini ve Türk çay sektörü ile yakından ilgilendiğini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, “Bilindiği gibi Kamerun’un kuzey kesiminde az miktarda da olsa çay yetiştiriliyor. Bu nedenle standımız Sayın Bakanın çok ilgisini çekmiş. Sayın Büyükelçimiz ile birlikte bizi ziyaret edip ürünlerimizden tadıp bilgi aldı. Çayımızı ve Didi’mizi çok beğendiler. Kamerunlu iki firma ile konteyner bazında anlaşma sağladık ve önümüzdeki günlerde ürünlerimiz Kamerun pazarında yer alacak. Ayrıca fuarda görüşüp anlaşmaya vardığımız firma aracılığıyla Fildişi Sahili Cumhuriyeti’ne çay ve Didi satışı gerçekleştirdik” dedi.
Kamerun’la çay alanında işbirliği
Kamerun Ticaret Bakanı Atangana ve Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu’nun görüşmesinde iki ülke arasında çay sektörü konusunda bilgi alışverişi ve işbirliğine ilişkin prensip anlaşmasına varıldı. Bakan Atangana, dünyada çay üretiminde 5., kişi başına tüketimde ise 1. sırada olan Türkiye’den çay konusunda öğrenecek çok şeylerinin olduğunu belirterek, uluslararası bir firma olan Çaykur’un çay konusundaki bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.